Втори блок в община Сливница ще бъде саниран по НПЕЕМЖС

2181 преглеждания

Жилищният блок на ул. Максим Горки" 6,8,10 в гр. Сливница ще бъде изцяло саниран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради (НПЕЕМЖС).

Вчера, в заседателната зала на община Сливница, областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и кметът на ообщината г-н Васко Стоилков подписаха протокол за откриване на строителната площадка.

Блокът е вторият в града, който се включва в програмата и ще бъде обновен изцяло за сметка на средства, предвидени в държавния бюджет. В допълнение към това, г-н Стоилков информира, че общината ще извърши подмяна на водопроводната инсталация на общите части в блока, която отдавна създава проблеми на живущите. Г-жа Росица Иванова отбеляза нарастващата активност и интерес към Националната програма за саниране и изрази надежда, че и занапред българските граждани ще могат да се възползват от програмата, тъй като санирането осезаемо подобрява начина им на живот, повишава степента на опазване на околната среда и преди всичко – намалява разхода на топлинна енергия, а от там, в дългосрочен план, води до спестяване на средства на домакинствата, става ясно от информация на сайта на областната управа.

След официалното подписване на протокола, кметът и областният управител се срещнаха на място със собственици на жилища в блока, а изпълнителят на строителните работи разясни какво се предвижда да бъде извършено, как ще изглежда блокът след завършване на санирането и в какви срокове се очаква то да приключи.

EspressoNews