Община Сливница: Заявления за гласуване по настоящ адрес могат да се подават в община Сливница до 25 май 2024 г.

2989 преглеждания

Подават се две отделни заявления за двата вида избори

Заявления за гласуване по настоящ адрес могат да се подават в община Сливница, служба "ГРАО" етаж 2, стая 206. Срока за подаване на заявление за гласуване по настоящ адрес е 25 май 2024 г. /събота/ до 17.30 ч. 
Подават се две отделни заявления за двата вида избори, а именно избори за членове на Европейския парламент от Република България и за Народни представители на 09-06-2024 г.
Сайта на Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, за справки в избирателните списъци е активен.
Сайта може да бъде достъпен на адрес:  http://www.grao.bg/elections/
Чрез сайта може:
-Да подадете искане за гласуване по настоящ адрес по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена за общинските администрации.
-Да подадете удостоверение за гласуване на друго място по електронен път. Тази услуга е достъпна след идентификация с електронен подпис и е предназначена за общинските администрации.
-Да се информирате за секциите и местата на гласуване. Активиран е служебния достъп на сайта, откъдето общинските администрации могат да извършват:
-Служебни справки в избирателните списъци;
-Обработване на постъпили Заявления за гласуване по настоящ адрес;
-Регистриране на издадено Удостоверение за гласуване на друго място.
Гражданите също така, могат да подадат електронно заявление за гласуване по настоящ адрес , ако населеното място на настоящия им адрес е различно от населеното място на постоянния им адрес, чрез страницата https://regna.grao.bg/.

Източник и сн.: Община Сливница

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук