Ансамбъл "Филип Кутев" ще гостува в Сливница

1003 преглеждания

Aнсамбъл „Филип Кутев“ ще изнесе концерт пред жителите и гостите на Сливница.

На 5 февруари /понеделник/ от 19.00 ч. на сцената на НЧ „Съзнание 1907”, професионалният фолклорен ансамбъл ще разкрие пред сливничани магията на българските традиции, музика и народни танци.

Билетите са на цена от 8 и 10 лв. в зависимост от мястото в салона и могат да бъдат закупени от билетната каза в Читалището.

Aнсамбъл “Филип Кутев” е създаден през 1951 г. от знаменития български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев , както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.

Дейността на Ансамбъла по своеобразен начин възражда, съхранява и разпространява тази древна и красива традиция, като същевременно влага нови творчески идеи при въплъщаването й. От създаването си до днес  Ансамбъл “Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

EspressoNews

Снимка: philipkoutev.com