Бананова торта без бяла захар и брашно

117 преглеждания

Вкусно и неустоимо предложение от Алекс Джамалова

Сочна, кремава, с фин бананов вкус и лек аромат на ром, тази торта е истинска наслада за небцето.

Перфектният десерт или просто следобедна глезотия, опитайте тази рецепта и сами ще се уверите в мекия и неповторим вкус.

Необходими продукти:

за 2 блата:

6 бр. яйца

6 с.л. кокосов захар

6 с.л лимецово брашно

2 бр. Ванилия

 

за крема:

500 гр. маскарпоне

400 мл. кокосово мляко/сметана (висок % на масленост)

2 с.л. кокосово масло

10 с.л мед

3 бр. Банани

 

за сиропа:

1 и ½ ч. вода

¼ кокосова захар

6,7 с.л ром

Какао за поръсване

 

Начин на приготвяне:

Започваме с блатовете. Разбиваме с миксер 3 яйца на стайна температура с 3 с.л. кокосова захар до получаване на пухкава и гъста смес (около 5 мин).

 С лъжица добавяме по малко предварително пресятото брачно ( 3 с.л ) и ванилията и леко разбъркваме до поемането им.

Поставяме сместа в постлана с хартия за печен тава и печем до готовност, около 15 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. По същия начин правим и втория блат и готовите блатове оставяме настрани да изстинат.

Продължаваме с крема. Пасираме бананите с меда и кокосовото масло до хомогенна смес. Към банановата смес добавяме кокосовото мляко и маскарпонето и разбъркваме добре.

Приготвяме сиропа. Поставяме на силно пуснат котлон малка тенджера с водата и захарта и оставяме докато сиропа заври, добавяме рома, разбъркваме и сиропа е готов.

Сглобяваме тортата. Напояваме обилно първия блат с половината сироп, след което нанасяме равномерно върху блата половината крем, редим втория блат, сиропираме с останалата част и размазваме навсякъде останалия крем. Оставяме в хладилника за няколко часа и за финал поръсваме с натурално какао непосредствено преди да сервираме.

Бон Апети!

За още здравословни рецепти и не само рецепти, разгледайте и последвайте профила на Алекс Джамалова:

https://www.facebook.com/106821511211666/posts/168321991728284/?sfnsn=mo

Източник: https://www.alexdjamalova.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук