Благотворителен концерт и базар в подкрепа на Ивелина и Дени ще се проведе в Божурище

666 преглеждания

Средствата ще увеличат шансовете на двамата за пълноценен живот

Коледен благотворителен концерт и базар по надслов „Благотворително с вяра в доброто за Ивелина и Дени“ ще се състои на 12 декември в НЧ „Христо Ботев 1934“ град Божурище. Благотворителният базар е с начален час 17:00 ч., а концертът ще започне в 18:00 ч. 

Всеки, който желае да подкрепи Ивелина и Дени може да го направи по следният начин:

- Дари за базара кулинарни изкушения, ръчно изработени коледни сувенири, бижута, декупажи, нови книги и картини, детски книжки и играчки, козметички комплекти др. (Адресът на който можете да изпращате предметите: офис на Еконт в гр. Божурище, Ивона Тумбалова - 0885 103533, Борислава Васкова - 0898 46 125 9, Снежана Пеева - 0889 89 46 07);

- Да си закупи билет и да присъства на концерта;

- изпрати дарителски СМС с текст DMS DENI на 17 777.

Молбата на организаторите е предметите да са нови и подходящи за подарък, а дарителите да поемат разходите по доставката.

Ивелина е млада, 29 годишна жена, която по лошо стечение на обстоятелствата преди 11 години претърпява ПТП, което я приковава към инвалидна количка. През 2017 г. благодрение на дарители, Ивелина проведе своята операция в Кипър. Операцията премина успешно и гръбначният и стълб е изправен на 90 %. В момента Ивелина провежда своята рехабилитация, за която все още са нужни средства. На месец необходимата сума е 4 000 лв., която включва процедурите и престоя за нея и нейната майка, която я придружава.

Дени е роден на 15.07.2008 г. в 6-тия месец, с тегло 1200 гр. Поради дългия престой в кувьоз, той е диагностициран с ДПЦ (Детска Церебрална Парлиза). Към днешна дата, детето провежда рехабилитации в Китай. Благодарение на това лечение Дени забрави за инвалидната количка и вече може да ходи сам и да изкачва стълби. Борбата и лечението продължават, тъй като Дени все още не може да говори. Всеки един курс продължава 5 месеца и струва 30 000 лв. За следващия курс средствата все още не са събрани.

Повече информация за иницативата може да намерите на фейсбук страницата на събитието.

През 2017 г. по време на концерта в Божурище в подкрепа на каузата „Благотворително с вяра в доброто за Ивелина и Дени“ бяха събрани 4 800 лв.

EspressoNews