Валентин Андонов от Гурмазово стана втори в състезание по крос в благотворителен турнир на Академията на МВР

1812 преглеждания

Курсантът от факлутет „Полиция“ пробяга дистанцията от 5 км за 16 мин. и 50 сек.

За поредна година Студентският съвет при Академията на МВР организира серия от благотворителни инициативи в подкрепа на нуждаещо се дете. Дни преди великденските празници курсантите организираха спортни турнири, средствата от които ще отидат в подкрепа на 13-годишния футболист Стивън Бориславов.

Началото на благотворителната инициатива бе дадено със състезание по крос, в което взеха участние 21 курсанти. Валентин Андонов от Гурмазово, от факлутет „Полиция“, пробяга дистанцията от 5 км за 16 мин и 50 сек и завърши на второ място в надпреварата. Победител при мъжете в 5-километровия крос стана курсантът от факултет „Полиция“ Петър Попов, като в надпреварата за мъже участваха 9 курсанти.

Валентин получи своето отличие лично от ректора на Академията на МВР - старши комисар доц. д-р Иван Видолов.

Това не е първият спортен успех за Валентин, през месец ноември 2021 г., той стана стана републикански шампион по бокс за служители на МВР, в категория 75 кг, с нокаут в първия рунд. Негов личен треньор е старши преподавателят по полицейска лична защита - Марио Илиев. Сред успехите на Валентин е и шампионска титла на международен турнир по бойни изкуства.

Използван източник: mvr.bg, Снимки: Валентин Андонов - личен архив 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук