Визуалният концерт „Четирите годишни времена“ като великденски подарък от НДК

708 преглеждания

Онлайн концертът е на Светли понеделник от 21.00 ч. на страницата на НДК в социалната мрежа „Фейсбук“

Националният дворец на културата ще зарадва своята публика със специален великденски подарък - излъчване на пълен запис на визуалния концерт „Четирите годишни времена” от Антонио Вивалди от програмата на "Киномания 2019".

Концертът ще бъде достъпен онлайн в деня, известен като Светли понеделник - 20 април от 21.00 ч. на страницата на НДК в социалната мрежа "Фейсбук". Концертът беше представен за пръв път в България на специална вечер под наслов „Нарисувай ми тъга”, посветена на световноизвестния български режисьор и артист Теодор Ушев. 

Освен визуалния концерт „Четирите годишни времена”, на 17 ноември 2019 г. публиката на Киномания се наслади премиерно и на филма „Физика на тъгата”, дело на Теодор Ушев по романа на писателя Георги Господинов. Филмът достигна и до краткия списък от 10-те претендента за Оскар за „Най-добра анимация” на 2019 г.

Хермина Азарян от НДК и екипа на "Киномания" обясни пред Радио София, че специалният великденски подарък ще бъде факт благодарение на техническия екип на Токийския университет на изкуствата, който е присъствал в София в деня на събитието и технически е осигурил реализацията.

Източник: bnr.bg, снимка: ndk.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук