Враца се преклони пред святото дело на братята Кирил и Методий

77 преглеждания

Със събития на открито Враца отбеляза 24 май

Кметът Калин Каменов поднесе цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий по повод 24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Своя дълбок поклон и признателност към величието и значимостта на делото на двамата равноапостоли отправиха областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет - Нели Стоянова, началникът на Регионалното управление на образованието - Галина Евденова, директорът на Регионалната библиотека - Силвия Врачовска, директорът на Регионалния исторически музей - Георги Ганецовски, народни представители, общински съветници, представители на държавни и общински институции, ученици и учители, организации и граждани.

В празничния ден на откритата сцена зад паметника на Христо Ботев и в парк „Дъбника“, актьори от Драматично-кукления театър четяха поезия и проза от български автори.

По повод 24 май в Регионалния исторически музей са представени изложбите - „150 години подвиг и памет” - фотодокументална изложба на НПМ „Шипка-Бузлуджа”  и „Постъпления във фондовете на РИМ-Враца”.

Снимки: Община Враца

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук