Гимназисти с безплатен достъп до платформата iZZI

6347 преглеждания

За учебниците на „Анубис“, „Булвест 2000“, „Изкуства“ и Klett

От предстоящата учебна 2024/2025 година учениците от гимназиален етап, които учат по изданията на „Анубис“, „Булвест 2000“, „Изкуства“ и Klett, ще могат да се възползват от безплатен достъп до електронните ресурси в образователната среда iZZI. Освен достъп до електронните учебници, учениците ще могат да се възползват и от допълнителните интерактивни материали в платформата.

iZZI е модерна и иновативна платформа на издателство „Клет България“, която събира на едно място над 65 000 ресурса. Те са разпределени в над 300 учебника и повече от 30 000 интерактивни задачи, повече от 100 3D и VR панорами, над 4 000 видеоматериала, повече от 11 000 аудиоматериала, различни образователни игри и симулации. Сайтът е разработен, за да предложи на учителите нов подход към преподаването на учебния материал, a учениците от своя страна да имат достъп до следващо поколение образователна среда, в която обучителният процес преминава по занимателен и интерактивен път.

Всеки ученик може да активира безплатния достъп до електронните ресурси като  създаде профил „ученик“ при регистрация в www.id.klett.bg. В профила се влиза през платформата bg.izzi.digital, където се въвежда отпечатан в хартиеното издание на съответния учебник код. В учебника са отпечатани три кода за активиране за учениците през трите последователни години на употреба на съответния учебник.

Предоставеният достъп за учениците е до проверено дигитално съдържание, актуализирано според изискванията и промените в програмите на МОН. Като традиционен образователен издател сме приели, че усъвършенстването на специфичното за всеки предмет съдържание и своевременият достъп до крайния потребител може да бъде осъществен единствено в тази форма. Чрез функцията за достъпност, учениците с дислексия имат възможността да използват свободно електронните учебници, а чрез разнообразието от 3D модели, интерактивни чертежи, схеми, карти, опити, симулации, предложения за проекти и други интерактивни ресурси, може да се провокира интереса и любопитството на децата към различните предмети и области на знания.”, сподели Бояната Табакова, мениджър на екип „Дигитални проекти”.

До платформата има осигурен свободен достъп и за всеки учител, избрал да работи с образователните материали на издателство “Клет България”, отново след регистрация в www.id.klett.bg. Този достъп му позволява да направи в профила си класове и групи от ученици, като това дава възможност на преподавателя да следи напредъка им, да им задава упражнения и да споделя с тях определени ресурси, полезна информация, видеа и други материали, по които те да се подготвят и работят самостоятелно. Преподавателите имат достъп до по-голям набор от инструменти. Един от тях е iZZI ТЕСТ -  онлайн инструмент за създаване на тестове и работни листове, направен от учители за учители. В него са включени над 300 тестови задачи по различни предмети от 5. до 12. клас.

 

 

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук