За осми път в Костинброд ще се проведе фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“

1653 преглеждания

Входът за събитието е свободен

Осмото издание на националния фестивал „Кацу Джин Кен“ (Меч, който дарява живот) ще събере в Костинброд любителите на източните на бойните изкуства.

На 8 юли /събота/, от 10.00 ч, в големия салон на НЧ „Иван Вазов 1947“, зрителите ще могат да се насладят на майсторски демонстрации и да се пренесат в далечния Изток с помощта на участниците. Организатори са община Костинброд, спортен клуб „Фуна“ и НЧ „Иван Вазов 1947“. Входът за събитието е свободен.

Фестивалът „Кацу Джин Кен“ ще се проведе под патронажа на Посолство на Япония в Република България. Специални гости на събитието ще бъдат Такаюки Шинозава – съветник и зам.-ръководител на мисия и Кей Танеда – първи секретар по икономическите въпроси в японско посолство.

Фестивалът има за цел да популяризира бойните изкуства, да насърчава изучаването и възприемането на източната философия, както и ценностите на честната борба, доброто спортсменство сила на духа и личностно развитие. Фестивалът е демонстративен, няма състезателен характер и не излъчва класирания. В него могат да участват групи, школи и клубове по източни бойни изкуства, бойни изкуства от други части на света, борба, както и древни и нови стилове за самоотбрана, като възрастта на участниците е без ограничение.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук