Калин Каменов: „Само ако сме обединени, Враца ще продължи да се развива!“

484 преглеждания

Празничната сесия на Общинския съвет, по повод Деня на Враца

„Днес, всеки от нас съпреживява героизма и саможертвата на Христо Ботев и неговите четници. Сигурен съм, че няма човек, който да остане безразличен пред мечтата на нашите предци да живеят в свободна и демократична държава, мечта, реализирана с много кръв и сълзи. Максимата - Децата са нашето бъдеще не е клише, защото всяко едно нещо, което е реализирано в последните три години е направено само с една единствена цел - превръщането на Враца в град, в който могат да живеят, работят и да се развиват нашите деца. Пред нас има дълъг път, който трябва да извървим, за да постигнем целта ни – Враца да е пример за развиващ се град, гарантиращ сигурността на своите жители. Това няма как да го постигна сам или с моя екип, ако не усещам вашата подкрепа, градивна критика и желание за промяна. В днешния ден няма нужда от много думи, а от обединение. Уважаеми съграждани, нека заедно продължим започнатата промяна в нашия град! Само така ще бъдем достойни и горди наследници на нашите предци! Честит празник!“, каза кметът Калин Каменов на Тържествената сесия на Общинския съвет и благодари на общинските съветници за подкрепата в последните три години.

В началото на програмата, по повод Деня на Враца, бе представен интерактивен отчет за ключовите решения на местния парламент, в периода 2015-2019 година. Тържествената сесия откри председателят на Общинския съвет - Румен Антов. „Днес се обръщаме с почит към историята и отправяме поглед към бъдещето, което ще оставим на нашите деца и внуци. Постигнатото през мандата показва как развиваме нашия град, когато сме единни. Приветствам всички жители на Враца, които с труда и таланта си, допринасят за модернизирането на града. Честит празник!“, с тези думи Антов се обърна към присъстващите на събитието.

Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия - „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2019 година“.

Със званието „Почетен гражданин“ бяха отличени дългогодишният директор на врачанския филиал на Медицински университет - София - проф. Пенка Маринова, заради приноса й за утвърждаване на Враца като академичен и образователен център. Посмъртно призът бе връчен и на Огнян Бенински - за изграждането на съвременната градска среда във Враца.

Отличието „Наградата на Враца за 2019 година“ получиха директорът на Дом на науката и техниката - Евелина Васкова, дългогодишният треньор на Ботев Враца - Сашо Ангелов и музикалният педагог - Олга Младенова.

Програмата продължи с приветствия от всички представители на побратимените градове, както и от гостите на градове и области, които са партньори на Община Враца по различни проекти.

На заседанието на Общински съвет присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, народният представител Красимир Богданов, заместник-кметът на Община Враца – Мария Попова, делегати от побратимените градове, почетни консули, председателят на Ученическия общински съвет, общественици и граждани.

EspressoNews

Снимки: Община Враца