Кино-хитът „Дъвка за балончета“ в Своге

161 преглеждания

Прожекцията ще бъде на открито

Кино под звездите ще зарадва любителите на филмовото изкуство в Своге. На 9 август /петък/, от 21:00 ч. на централния площад в града, почитателите на седмото изкуство ще имат възможността да се насладят на прожекцията на най-успешния български филм за 2017 г. - „Дъвка за балончета“.

Организаторите от Община Своге канят всички желаещи, да се потопят в магията на лятното кино.

Успехът на лентата се крие както в невероятната игра на звездния актьорски състав, в който главните роли са поверени на Теодора Духовникова и Иван Юруков, така и в завладяващия сюжет. „Дъвка за балончета” е филм за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите от дъвки Турбо и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета. С хумор и носталгия филмът задава въпроса защо това поколение не успя да порасне и все още търси себе си.

35-годишният Калин е талантлив рекламист, отегчен от живота. Неговата връстница Биляна е авантюристка, която не знае какво иска. Като деца двамата са част от щура банда, която всеки ден попада в различно приключение и съвсем по детски те си обещават да се оженят, но обстоятелствата ги разделят. Двамата се срещат случайно 25 години по-късно. През петте дни, които имат заедно, те си спомнят детството, мечтите и забравеното обещание…

EspressoNews

Снимка: Община Своге