Министър Красимир Вълчев откри STEM център за природни науки, изследвания и иновации в СУ „Д-р Петър Берон“, град Костинброд

198 преглеждания

Проектът е по финансираща програма Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата стойност на проекта е 300 000 лв.

На 1 март министъра на образованието и науката Красимир Вълчев посети СУ “Д-р Петър Берон”, за да открие заедно с кмета на община Костинброд г-н Трайко Младенов, г-н Васил Цветков - Народен представител от Софийска област и г-жа Росица Иванова - началник на Регионално управление на образованието – София регион иновативен център за природни науки и иновации.

STEM центърът представлява модерен комплекс от зони и обединява Интерактивен кабинет по природни науки и математика, оборудван със станция за виртуална реалност, Зона за симулации и експерименти и специално пространство за отдих и социални контакти.
 
Всички зони разполагат с високотехнологично модерно оборудване, включващо: интерактивен дисплей, станции за виртуална и добавена реалност със стереоскопичната технология, както и със специфично учебно лабораторно оборудване, необходимо за провеждането на експерименти и опити.
Министър Вълчев беше запознат и с друг важен проект за СУ”Д-р Петър Берон”. В двора на училището започва цялостна реконструкция. Ще бъдат изградени нови спортни игрища, ремонт на скатен покрив и нова ограда на най-голямото училище в община Костинброд.
 
Кметът на община Костинброд показа на място и проектът за нова детска градина, която ще бъде изградена в центъра на града.
След одобрен проект от МОН започва през 2021 г. реализирането на Проект “ИЗГРАЖДАНЕ, ПРИСТРОЯВАНЕ, НАДСТРОЯВАНЕ И РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА 2020 – 2022”.

Община Костинброд продължава да реализира успешно проекти в образователната сфера.

За по-малко от 10 години се реализираха енергийна ефективност в СУ “Д-р Петър Берон”, ДГ”Пролет”, ОУ”Отец Паисий”, с. Петърч. През 2019 се завърши проект “Подобряване качеството на образователната среда к инфраструктура в ПГВМСС “Св. Георги Победоносец” и се откри изцяло ремонтираната начална сграда на Второ ОУ “Васил Левски”, кв. Маслово.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук