Над 600 души се ваксинираха в изнесените пунктове пред магазините Lidl, BILLA и Kaufland във Враца

465 преглеждания

Веригите подкрепят инициативата като част от сътрудничеството между Министерство на здравеопазването и Сдружението за модерна търговия

Над 600 души се ваксинираха срещу Ковид 19,  в разкритите мобилни пунктове пред търговските обекти на Lidl, BILLA и Kaufland във Враца. Инициативата стартира на 1 ноември с четири мобилни ваксинационни пунктове пред магазините на веригите в града.

Компаниите подкрепят инициативата в отговор на сътрудничеството между Министерство на здравеопазването и Сдружението за модерна търговия и заявена необходимост от страна на РЗИ Враца.

Поради добрия резултат и силния интерес към инициативата, пунктовете за ваксинация ще продължат да работят по график до края на годината.

Мобилните ваксинационни пунктове пред двата магазина на Lidl на ул. „Васил Кънчов“ №21, намиращ се до ЖП гара и автогарата и на ул. „Стоян Даскалов“ №3, ж.к. „Сениче“ са с работно време от 15.00 до 19.30 часа всеки понеделник и петък и от 10.00 до 14.00 ч. в събота.

Пунктът на паркинга на Kaufland (ул. „Оборище“ 7) е с работно време понеделник от 10.00 до 14.00 часа, четвъртък от 16.00 до 20.00 часа и събота от 10.00 до 14.00 часа.

Пунктът пред магазин BILLA  (ул. „Илия Кръстеняков“ 1) е отворен в четвъртък от 10.00 до 14.00 часа, петък от 15.00 до 19.00 часа и в събота от 14.00 до 18.00 часа.

За СМТ:

Членовете на сдружението са 12 от най-големите търговци на дребно в България.

СМТ обединява "Билла България”, „Ван Холдинг“ ("Фантастико"), „Дайхман търговия с обувки", "дм България", “Доверие - Брико” ("Мосю Бриколаж"), „ИКЕА - България“, "Кауфланд България” , "Лидл България”, “Максима България” ("Т MARKET"), „ПЕПКО България“, "ПроМаркет" и "Хиполенд".

Сред основните цели на СМТ са подобряване на условията за търговия и бизнес в страната, осигуряване на висока конкуренция на пазара и подкрепа за растежа, модернизацията и развитието на търговския отрасъл от българската икономика.

Сдружението е член на EuroCommerce, Българската стопанска камара и Българската търговско - промишлена палата.

Повече на: www.moderntrade.bg

 

EspressoNewsСнимка: pixabay.com

Последвайте EspressoNews във Фейсбук