Новото кръгово в Костинброд ще започне да функционира през следващата година

1679 преглеждания

Бизнесът, Държавата и Общината обединиха усилия за изграждането на кръстовището

Община Костинброд, Агенция „Пътна инфраструктура”, Министерство на регионалното развитие и благоустройството и бизнеса в промишлената зона на Костинброд, обединиха усилия за изграждане на кръгово движение на мястото на едно от най-опасните кръстовища в града, с цел осигуряване на условия за безопасност на движението на пътуващите МПС.

„Ролпласт” АД, в качеството си на инвеститор клас „А” съдейства в голяма степен за отпускане на част от сумата oт Министерство на икономиката. В момента реализатор на проекта е АПИ, като останалата част от средствата за построяването на кръговото ще бъде отделена от Агенцията или от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Кръговото кръстовище ще бъде реализирано по проект на община Костинброд, с подкрепата на фирма „Еден парк” /дарител на проекта/ и бъдещ инвеститор в изграждането на голям логистичен център.

Общината доработи проекта и оформи съпътстващите документи, като го съгласува с АПИ. Кръговото ще бъде изградено в най-опасният участък - кръстовището на „Ломско шосе” с пътя в промишлената зона „Император Константин Велики”. Предвижда се новото кръгово в Костинброд ще започне да функционира през следващата година

В момента ляв завой на автомобил от промишлената зона /посока Костинброд/ е изключително опасен, както и влизане на автомобили от София към промишлената зона.

Както EspressoNews писа, АПИ стартира обществените поръчки за строителството и надзора на обекта, като срокът за подаване на офертите в поръчката за избор на строител е до 19 ноември 2018 г., а за строителен надзор до 26 ноември 2018 г.

През следващата година освен изграждането на новото кръстовище, ще започне цялостната рехабилитация на пътя в промишлената зона „Император Константин Велики”, като той ще бъде напълно реновиран от Община Костинброд /по европейска програма/.

EspressoNews

Източник: Община Костинброд