Община Костинброд продължава традицията и връчи подаръци на децата родени през 2022 година

552 преглеждания

С весело празненство в Костинброд почетоха Деня на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите – Бабинден, който честваме на 21 януари. Празникът се състоя в ресторант „Нива“ в присъствието и на най-малките жители на община Костинброд.

Кметът на община Костинброд – Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и им пожела здраве, а най-малките обеща едно прекрасно детство в община Костинброд, с много детски площадки, а на техните родители – реновирани училища и нова детска градина.

През 2022 г. в община Костинброд са родени общо 132 бебета. Общинската администрация засвидетелства своето уважение и признателност към лекарите, акушер-гинеколозите и акушерките, които се грижат за младите майки и децата, както и към самите родители с церемония и връчване на подаръци. На тържеството присъстваха и д-р Ивайло Петров – гинеколог и акушерките Юлия Динкова и Лиляна Милева.

Първо бебе за 2023 година се казва Калоян, който също присъства на празника със своите родители Юлияна и Александър Кирилови. Майката на първото бебе беше поканена да направи ритуала „Бабуване“. Юлияна Кирилова и акушерките Юлия Динкова и Лиляна Милева пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи и победителя от конкурса „Парад на детска забавна песен 2022 г.” - Василия Тодорова, която изпълни песента „Детска планета“.

Кметът на община Костинброд, заедно председателят на Общинския съвет – д-р Атанас Тенев връчиха сребърни кюлчета на всички деца регистрирани с постоянен адрес в община Костинброд, като за първи път сребърното кюлче е гравирано с герба на Общината. Всяка година Общинска администрация връчва сребърни кюлчета на децата родени през предходната година и златно кюлче на първо родено дете през настоящата година.

Повече снимки от събитието, можете да разгледате ТУК.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук