Община Своге с отличие в категорията „Специализиран туризъм“ на Годишните награди на областния управител на Софийска област за 2016 г

673 преглеждания

По време на церемонията по връчването на Годишните награди на областния управител за 2016 г, община Своге бе отличена с грамота за участие в конкурса „Годишни награди за 2016 г. на Министерството на туризма“ в категорията „Специализиран туризъм“. Кметът на село Миланово, община Своге г-н Веселин Петков получи награда в конкурса „Най-успешно работеща община през 2016 г.“, в категория „Партньорство” – за изключителното му съдействие в реализацията и изпълнението на проекта „Храмът на родовата памет. Реставрация, консервация и експозиция на църквата „Св. Рождество Богородично“. Г-жа Бориславка Тошева библиотекар-секретар на НЧ „Климент Охридски 1924” село Осеновлаг, община Своге, бе отличена за „Най-изявен деец в областта на читалищната дейност от Софийска област през 2016 г.“ в категория „Най-добро читалище в Софийска област през 2016 г.”

Церемонията по връчване  на Годишните награди на областния управител на Софийска област, г-жа Росица Иванова за 2016 г. се проведе в четвъртък, 22 декември от 13:00 часа в Заседателната зала на Областната администрация. Отличени бяха най-добре работещите общини, както и най-изявените дейци в областта на образованието, културата, спорта, вероизповеданията, читалищната дейност и медии.

Наградените и присъстващите бях поздравени и г-жа Иванова и от официалните гости на церемонията, сред които г-жа Ирена Соколова – народен представител в 43-то Народно събрание и заместник-председател на Парламентарната комисия по културата и медиите, г-жа Живка Такева-Първанова – Областен управител на област София, проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и проф. Лозан Митев – преподавател в НСА „Васил Левски“, г-н Христо Андреев – началник на РУО-София регион, г-н Николай Николов – Заместник областен управител на Софийска област, г-жа Мая Цанова – главен секретар на Областната администрация на Софийска област.

EspressoNews