Отличиха „Героите на моя Костинброд“

1237 преглеждания

Хората, които бяха на първа линия по време на извънредното положение, големи дарители в града и др.

На специална церемония, в рамките на дискусията - „Костинброд срещу кризата“, бяха отличени „Героите на моя Костинброд”. Инициативата е продължение и надграждане на кампанията „Моят град - 10 причини да остана в него”, която „Стандарт” провежда от две години. Церемонията се състоя в НЧ „Иван Вазов-1947“ и отличи хората, които бяха на първа линия в община Костинброд по време на извънредното положение, дарителите в общината спомогнали за овладяване на ситуацията, хора със социална мисия и борбен дух.

Ето и отличените:

Категория „Здравеопазване“.

Д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд и един от личните лекари в община Костинброд. Член на Общинския оперативен щаб за коронавирус в община Костинброд. През цялото време на епидимичната обстановка и ситуация е бил на работа като личен лекар, като общински съветник и доброволец във всяка една инициатива на общината. По лично предложение, внесено в Общински съвет е инициатор на дарение на маски и дезинфектанти за нуждите на общинска администрация.

Д-р Георги Георгиев - личен лекари в община Костинброд и член на Общинския оперативен щаб за коронавирус в община Костинброд. 

АГПИПМП „Авицена“ ООД - наградата се предостави на Д-р Йорданка Оксилова - управител на „Авицена“, за неспирната работа на седемте джи пи-та в община Костинброд.

Категория „СоциалнА“ /екипи за помощ на нуждаещи се хора/

Дневен център за работа с деца на улицата. Наградата бе връчена на Светослава Иванова - директор на Дневен център за работа с деца на улицата. Целият екип от служители през цялото време превозваха вода и хранителни продукти на карантинирани или нуждаещи се самотни възрастни хора, носеха кафе и обяд на полицайте на КПП-тата между Костинброд и Волуяк и село Голяновци и Житен и се включиха във всички доброволчески инициативи.

Център за обществена подкрепа „Промяна“. Наградата получи  Валери Миронов - врид. директор на Център за обществена подкрепа „Промяна“. Целият екип от служители през цялото време превозваха вода и хранителни продукти на карантинирани или нуждаещи се самотни възрастни хора, носеха кафе и обяд на полицайте на КПП-то между Костинброд и Волуяк, и се включиха във всички доброволчески инициативи.

Център за социална рехабилитация и интеграция. Наградата бе връчена на Жана Кръстанова - директор на  Център за социална рехабилитация и интеграция.  Екипът от служители по време на пандемията раздаваха маски на граждани в община Костинброд.

Домашен социален патронаж. Наградата получи Капка Магаранова - директор на Домашен социален патронаж. Екипът от служители поеха разнасянето на топъл обяд до карантинирани и възрастни хора. Социалният патронаж раздава и продуктите, доставени от БЧК-Костинброд

Патронажна грижа - Компонент 2. Наградата се връчи на Паолина Крумова и Патронажна грижа - Компонент 3. Наградата се връчи на Даниела Делиминкова.

Двата компонента са създадени по време на епидимичната обстановка. Екипите се сработиха и изцяло поеха обслужването на  възрастните хора в цялата община Костинброд, която включва 14  населени места.

Категория „Институции“

Доброволно формирование „Феникс“. Формированието се включи в дезинфекцирането на спирки, обществени сгради и раздаване на маски. Наградата ще се връчи на Мариана Христова.

Районно управление-Костинброд. Наградата е за Александър Нецов -  Началник на РУ- Костинброд и всички служители на реда. Районно управление-Костинброд през цялото време на епидимичната обстановка съдейства с денонощни патрули на карантинираните граждани в общината.

Старши комисар Николай Спасов – ОДМВР. Пълно съдействие на община Костинброд от областна дирекция на МВР.

Дирекция „Социално подпомагане“. Социално подпомагане оказа пълно съдействие за списъци на възрастни и нуждаещи се хора. Наградата се връчи на Галя Стоичкова – директор дирекция.

Български Червен кръст- Костинброд. Членовете на БЧК и БМЧК-Костинброд като доброволци раздаваха пакети с храна, предоставени от държавата. Лично разпределиха и доставиха храната. Наградата се връчи на Тереза Власайкова.

Общински Инспекторат. Пълно съдействие и даване на 24 часови дежурства. Наградата се връчи на Димитър Георгиев- директор на Общински инспекторат.

Горско стопанство-Сливница, които раздаваха предоставени храни на учениците по селата.

Категория „Дарители“

Кока Кола ХБК България- дариха огромно количество минерална вода и продукти на Кока Кола за КПП-тата, нуждаещи се възрастни хора и карантинирани.

„Фреш Маркет” - дариха хранителни продукти на нуждаещи се като: захар, брашно, олио и тестени продукти.

Интерион АД /Нукрема/- дариха шоколади на служителите на реда на КПП-тата. Наградата се връчи на Калина Цветанова.

„Антикороза Кнежа” - дариха белина и дезинфектанти на община Костинброд.

Общински съвет на община Костинброд - дариха парична сума, която бе изразходвана за закупуването на маски и ръкавици. Наградата се връчи на д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд.

Фирма „Санитекс” - дариха кухненска хартия за дезинфекциране на общинска администрация.

„Джиев“ АД - дариха дезинфектанти за нуждите на общината. Наградата се връчи на Павлина Джиева.

След връчването на призовете , кмета на община Костинброд връчи на всички представители на бизнеса екземпляр на книга за големия български индустриалец д-р Никола Чилов, дал своят изключителен принос за българската и световна индустрия. Д-р Чилов обвързва трайно съдбата си с Костинброд и  през 1914 г. става директор на акционерното дружество за химическо производство на гара Костинброд. Създаденото от него химическо предприятие става най-голямото на Балканите и има търговски отношения със САЩ, Англия, Япония, Италия, Германия и др.

Източник и снимки: Община Костинброд

Състоя форумът „Костинброд срещу кризата“
Изпълнителната, държавна и местна власт посетиха...

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук