От 2 ноември се спира движението на камионите над 10 т през прохода „Петрохан“

225 преглеждания

Тежкотоварните МПС ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе

От 2 ноември /понеделник/ се спира движението на камионите над 10 т през прохода „Петрохан” - път II-81 Монтана-Костинброд. През тази седмица участъкът ще продължи да се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 т, пътуващи от Видин за София, които преминават през прохода поради модернизацията на път I-1/Е-79 Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол, информират от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От 2 ноември тежкотоварните МПС ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра-Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79. Строителите на участъка Ребърково-Лютидол работят с максимална мобилизация,за да може движението по Е79 да се възстанови колкото се може по-скоро.

До тогава допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково-Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни  обходни маршрути. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват стриктно пътната сигнализация, допълват от АПИ.

Източник: АПИ, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук