През декември в Костинброд: „Парад на детската забавна песен“ 2023

3904 преглеждания

Събитието ще се проведе на 9 декември

И тази година, в Костинброд ще се проведе музикалният конкурс „Парад на детската забавна песен“. Събитието се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов 1947“ и Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, с  подкрепата на Съюза на българските композитори.

„Парад на детската забавна песен“ 2023 ще се проведе на 9 декември, от 16.00 ч., в НЧ „Иван Вазов 1947“. Конкурсът има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения, мотивира младите изпълнители за сценични изяви пред публика, както и „Парад на детската песен” да се превърне в любимо място за срещи и творчески контакти на деца, занимаващи се с музика и на техните музикални педагози.

Заявките за участие се подават до 4 декември 2023 г. на email – ch.iv.vazov@abv.bg. Заявките за участие могат да бъдат изтеглени от ТУК

Според регламента, в „Парад на детската забавна песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Република България. Право на участие имат също индивидуални изпълнители – до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) – по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Възрастови групи: I група – от 3 до 7 години; II група – от I до IV клас; III група – от V до VII клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури и представител на Съюза на българските композитори ще оценява техните изпълнения. Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Те могат да се представят без съпровод (a capella), със синбек или инструментален съпровод на живо.

Първенците в индивидуалните изпълнения и най-добрите вокални формации от всяка възрастова група получават награда. Ще бъдат присъдени и три специални награди – Голямата награда на Кмета на община Костинброд, Специална награда на съюза на българските композитори и Специална награда на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Допълнителна информация може д абъде получена в Общинска администрация – Костинброд, стая №1. Лице за контакт: Бистра Боянова – ст.експерт „Организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност “, тел.: 0882/271169.

Регламентът на конкурса можете да намерите ТУК

парад

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук