Трайко Младенов положи клетва като кмет на Община Костинброд

363 преглеждания

Проведе се и първата сесия на местния парламент за мандат 2023-2027

Трайко Младенов положи клетва като кмет на Община Костинброд за трети мандат. Заедно с него да служат на жителите на Общината се заклеха 17-те общински съветници, както и: Борислав Борисов – кмет на с. Петърч, Евгений Кирилов – кмет на с. Драговищица, Симеон Спасов – кмет на с. Голяновци, Искра Димитрова – кмет на село Градец, село Царичина и махала Беледие хан, Гергана Величкова – кмет на село Опицвет, Искра Лазарова – кмет на село Чибаовци и Цветан Борисов – кмет на село Безден.

к

к

На 8 ноември, Архангеловден, в 13.00 ч. в Ритуална зала-гр. Костинброд, намираща се в НЧ „Иван Вазов 1947“ се проведе и първата сесия на местния парламент за мандат 2023-2027. Тя бе открита от Юлиян Леков – областен управител на Софийска област.

Трайко Младенов се закле да служи вярно на гражданите на община Костинброд и подписа клетвен лист, след което получи огърлицата на община Костинброд, удостояваща силата на местната власт.

Юлиян Леков връчи на кмета Младенов символичен ключ в знак на бъдещото добро и ползотворно партньорство между Областната управа и Община Костинброд. „С този ключ, Ви гарантираме, че винаги, когато работите в интерес на костинбродчани, ще можете да „отключите“ за подкрепа и сътрудничество администрацията на Областната управа“, каза още Юлиян Леков.

За председател на Общинския съвет бе избран д-р Атанас Тенев. Той получи доверието на 12 от 17-те общински съветници, след тайно гласуване. След края на тържествената сесия се състоя церемония по въвеждането на новия кмет в кабинета на кмета в сградата на общинска администрация-Костинброд.

В сградата на администрацията Отец Николай отслужи водосвет за успех в работата на новия кмет и общинската администрация-Костинброд. Инж. Теодора Гогова – ВрИД кмет на община Костинброд благодари на всички служители на администрацията за работата през последния месец. Инж. Гогова пожела успешен трети мандат на Трайко Младенов и ползотворна работа.

к

к

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук