ФК "Драгоман" победи сръбският "Балкански" - Димитровград в приятелски мач

806 преглеждания

Граничарите се наложиха с 3-1 на официалното откриване на реновирания стадион в Драгоман

В приятелски мач, по повод официалното откриване на реновирания стадион в Драгоман, местния ФК "Драгоман" продължи победната си серия от пролетта, като победи гостите от сръбския "Балкански" - Димитровград с убедителното 3-1. Срещата се проведе на първи юни, пред около 200 зрители на обновеното спортно съоръжение.

Първото полувреме играта бе сравнително равностойна, като домакините залагаха на бързи атаки по крилата, докато футболистите на "Балкански" задържаха повече топката и опитваха атаки с повече пасове. Повечето голови ситуации бяха пред нападателите на ФК "Драгоман", но те не успяха да реализират и така полувремето завърши 0:0.

Всичко интересно се случи през второто полувреме, когато с два гола Роберто Соколов даде убедителна преднина за отбора от Драгоман. Преднината на домакините нарастна до 3:0 в края на мача, когато след изпълнение на корнер гол отбеляза капитана на „граничарите” – Ангел Нацков. Гостите от сръския Димитровград все пак успяха да вкарат почетно попадение в самия край на мача за крайното 3:1.

Преди мача, на стадиона в Драгоман, имаше детски футболен турнир за деца до 14 години, спечелен от отбора на "Ком" - Годеч, който на финала победи отбора на село Петърч. В турнира участие взеха и детските отбори на ФК "Драгоман" и на "Балкански" Димитровград /Сърбия/.

Ангел Лазаров