Фестивалът „Хей, пътечко моя!“ и тази година ще отдаде почит към Калина Малина и народните будители

657 преглеждания

Заявки за участие се приемат до 25 октомври

С деветото издание на детският фестивал на изкуствата „Хей, пътечко моя!“ и тази година в община Своге ще почете именитата Калина Малина и народните будители. Датата е 1 ноември 2021 г. Домакин ще бъде НЧ „Градище-1907“.

Фестивалът има конкурсен характер и се провежда в четири раздела: литературен конкурс, художествено слово, детска песен и творческо ателие. Децата, които ще премерят дарбите си, ще бъдат разделени в три възрастови групи: от 5 до 10 години; от 11 до 14 години; от 15 до 19 години.

Заявки за участие се приемат до 25 октомври 2021 г. на адрес: 2260 гр. Своге, ул. „Цар Симеон” № 29, НЧ „Градище-1907“, за детския фестивал. На същия адрес до 20 октомври 2021 г. се изпращат творбите за участие в литературния конкурс. За справки и допълнителна информация: тел.: 0899 189 786; 0879 003 074; e-mail: liudmila.petrova@abv.bg; adelina_bojilova@abv.bg.

В раздела за „Литературен конкурс“ участниците трябва да изпратят до два текста, в по два екземпляра в жанра есе, разказ, стихотворение или приказка, посветени на детството, мечтите за бъдещето и пр., отговарящи на надслова и/или на тема „Будителите“. Текстовете се придружават от трите имена, адрес, телефон за връзка и e-mail, възраст, клас, училище.

В раздела за „Художествено слово“ участието е индивидуално или колективно, с продължителност до шест минути. Конкурсът е посветен на Калина Малина, а при представяне на повече творби може да бъде включена и темата за „Будителите“.

В раздела за „Детска песен“ участието е индивидуално или колективно, с две песни с общо времетраене до шест минути. Вокалните изпълнения са на живо, като акапелно изпълнение или с музикален съпровод /китара, пиано/ или синбек. Едното изпълнение е задължително да бъде от български автор.

В „Творческо ателие в библиотеката“ са поканени да участват деца, които обичат да рисуват или да се занимават с приложни изкуства. Работи се индивидуално, а техниките и материалите по избор. Участниците трябва да бъдат записани предварително или в деня на проявата. Ателието продължава два часа и завършва с изложба.

Продължителността на всяко издание на фестивала е един ден и завършва с обявяване на наградените участници. Изключение прави литературният конкурс, който се обявява поне един месец по-рано. Творбите се журират преди 1 ноември, но лауреатите се обявяват в деня на фестивала. Всички фестивални прояви през тази година са без достъп за публика, съобразени с конкретната епидемиологичната обстановка.

Фестивалът „Хей, пътечко моя!” се организира от Народно читалище „Градище 1907”- гр. Своге, в партньорство Община Своге и Съюза на българските писатели.

Заявка за участие може да изтеглите от ТУК.

Ето и пълния регламент и статус на фестивала:

Източник и снимки: Gradishte Kocev

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук