Хороскоп за май 2023: любов и семейство, здраве, кариера и финанси

9243 преглеждания

Вижте месечния си хороскоп

Ето какви предизвикателства предстоят пред 12-те зодиакални знака през месец май:

ОВЕН:

През май представителите на зодия Овен, ще бъдат затрупани с много лични планове, но ще трябва да ги отложат за известно време, поради семейни задължения. По отношение на кариерата, изглежда, че успявате да постигнете целите си. Във финансовия сектор се очаква успех, основно в текущите проекти.

В любовта, вашият партньор, ще иска да ви угажда и глези. Връзката ви е отлична и ще се насладите на времето, което прекарвате заедно. Най-накрая, ще се отървете от старите спомени. Обърнете внимание на собствените си грешки. В края на месеца, може да възникне голяма нужда от обновяване и движение.

Любов и семейство

До 15-ти Меркурий се движи назад. Моментът е добър за възраждане на стари романтични и приятелски връзки. Но новите връзки през този период, ще бъдат краткотрайни и могат да оставят неприятен привкус. Новите романтични връзки, които могат да се зародят в средата на месеца, няма да бъдат толкова чувствени и страстни, но ще бъдат трайни и силни. През първата половина на май, обвързаните от време на време, могат да се сблъскват с недоразумения в отношенията с близките.

За да предотвратите кавгите, насочете своята активност и чувства в различна посока. Оригиналността и творческите импулси, ще бъдат приети с въодушевление. Неочаквани прозрения и експерименти в сексуалната сфера, ще създадат атмосфера на хармония и щастие. Зарадвайте любимите си хора с подаръци, романтична вечеря в ресторант или кратко съвместно пътуване.

Кариера и финанси

През май, трябва да ограничите своята жажда за авантюри, особено когато става дума за пари. В противен случай утопичните идеи и прекомерните „апетити“, могат да се превърнат в значителни финансови загуби. Като цяло, ще получавате приходи регулярно и навреме. Също така, има голяма вероятност за допълнителна печалба от минали проекти. Може да разчитате на добри бонуси, изгодни заеми.

По отношение на кариерата края на май, е изключително неблагоприятно време за всякаква колективни дейности и сътрудничество. Всичко това ще ви тежи много и едва ли ще даде желания резултат.

Здраве

Не се очакват сериозни здравословни усложнения. Първата половина на месеца е благоприятна за спокоен отдих, масажи, козметични процедури и релакс. Опитайте се да поддържате емоционалното си състояние в норма, в противен случай е възможно главоболие и други негативни прояви.

През този период, ще сте склонни да попивате стрес и негативни емоции. Основното нещо е, да избягвате пренапрежение. Така че, поглезете се с различни екстри. За тези, които имат някакво хронично заболяване, е по-добре да започнат профилактиката предварително.

♉ ТЕЛЕЦ:

Представителите на зодия Телец ги очаква активен месец. Обстоятелствата и хората, които срещате по пътя, ще ви носят много нови преживявания. Работата ще бъде по-продуктивна, ако работите в екип. В областта на финансите, има особено много противоречия. Така че не вземайте прибързани решения.

Отношенията ще бъдат доста интензивни и страстни през първата половина на месеца, а след това предимно романтични. Не позволявайте на безпокойството да повлияе на вашата връзка, така ще почувствате, че тя придобива нов смисъл. Необвързаните, ще има възможност да направят ново запознанство, основното е да бъдете себе си и да се държите естествено.

Любов и семейство

Пълнолунието в Скорпион и Лунното затъмнение на 5 май 2023 г. могат да ви подтикнат към преразглеждане на ценностите и общите цели във вече формираните отношения. За някои това означава укрепване на връзката, но някои може да преживеят раздяла. През втората половина на май, ще искате разнообразие, не се притеснявайте да споделите фантазиите си с любимия. Ако решите да промените нещо в личния си живот, най-вероятно това ще се случи в самия край на месеца.

В същото време, ще сте много склонни към романтика и сантименталност. А това означава, че едва ли ще останете сами за дълго време, при всякакво развитие на събитията. Като цяло сега трябва да общувате повече с близките, да обсъждате различни въпроси, преживявания и радости. И да получите същото в замяна. И ще видите, че думите понякога творят чудеса.

Кариера и финанси

В очакване на лятото, намалете деловата активност. Задоволете се с творческия аспект на дейността и оставете кариерното израстване, например, за бъдещето. В началото на май по-добре не ядосвайте шефовете си, иначе ще се почувствате като червен парцал пред разярен бик.

Най-успешният момент за решаване на важни организационни и административни въпроси е средата на май. Оформянето на документи и преговорите, ще вървят добре. Втората половина на месеца може да бъде белязана от възобновяване на минали проекти и начинания. В този случай, темата за разширяване на работата ще бъде на преден план. Доходите, ще бъдат добри, като постепенно ще нарастват.

Здраве

Вашето здраве през този месец, ще зависи пряко от това колко сте оптимистични и вярвате във вашата съдба. Създайте условия за пълноценна и комфортна почивка. Не се очакват сериозни здравословни проблеми. Нервността и непостоянство - това е, което може да развали живота ви. Качественият сън, чистият въздух и редовната почивка са задължителни този месец.

Ако се сблъскате с главоболие и обща умора, те могат бъдат причинени от нарушаване на ежедневния ритъм. Опитайте се да спите достатъчно и да не хабете енергията си в празни забавления или други дейности, които са безполезни за вас. Водете активен, здравословен начин на живот и не изоставяйте тренировките във фитнеса. Правилното хранене ще помогне да избегнете проблеми с наднорменото тегло.

БЛИЗНАЦИ:

Представителите на зодия Близнаци, ще бъдат изпълнени с енергия през май. Но могат да възникнат проблеми във взаимоотношенията, защото няма да сте в състояние да насочите тази енергия по конструктивен начин. Дайте приоритет на саморазвитието и постиженията. Май е добър месец за поставяне на нови лични цели.

Има добри шансове да постигнете успех в кариерата. Във финансово отношение месецът е доста стабилен, но в момента парите няма да са на първо място. В отношенията с партньора, ще възникнат недоразумения. Трябва да сте много дипломатични през този период. Необвързаните, ще са много харизматични и активни, което ще привлича вниманието на околните.

Любов и семейство

Очаква се положително развитие на любовния фронт. Влюбените могат сериозно да помислят за навлизане на ново ниво на връзка. Обаче не се препоръчва да бързате с подобни решения, особено преди 15 май. Още по-добре е да изчакате няколко седмици с отговорните стъпки.

Втората половина на май предвещава на необвързаните, романтични приключения, срещи, любов. Някои ще сключат успешно брак, а други ще придобият обожатели или почитатели, които ще облекчат трудностите в живота и ще помогнат финансово.

Кариера и финанси

В началото на месеца може да се сблъскате с внезапни промени в професионалната дейност. Но в средата на май, нещата ще станат по-удобни и стабилни. През втората половина на месеца, ще бъде възможно да разрешите трудните въпроси и евентуално да успеете в работата или бизнеса.
В същото време в края на месеца, може на повърхността да излезат предишни грешки или, обратно, да се потвърди безпогрешността на решенията, взети през първата половина на май.

Като цяло краят на месеца ще бъде напрегнат, но в това бурно време много от вас, ще се почувстват по-силни. Въпреки несигурността на нещата в работната сфера, прогнозата за парите е оптимистична. Майските доходи ще бъдат редовни и нарастващи.

Здраве

Последният месец от пролетта, ще бъде белязан от енергиен дисбаланс, тъй като май завършва годишния цикъл на вашата зодия. През този период защитните сили на тялото ще бъдат отслабени, така че мнозина ще станат изключително уязвими към различни заболявания и ще се увеличи податливостта към стресови ситуации.

Следователно на този етап, ще се нуждаете от повече почивка, също така си струва да започнете прием на витамини, както и да направите детоксикация на организма.

РАК:

За представителите на зодия Рак, май ще бъде труден месец, но ще може да се възползвате от тези трудности. Обърнете специално внимание на случилото се през последните месеци и на какво ви е научило. Всичко, което сте научили и преживели, ви е направило по-силни. Ако успеете да откриете къде са вашите ограничения, може да ги преодолеете.

В края на месеца ще имате повече енергия и дори проблемите от миналото, могат внезапно да бъдат разрешени. В работата ще получите подкрепа от възрастни колеги, благодарение на което ще успеете да завършите проектите навреме. Вашите усилия ще бъдат подобаващо възнаградени. Настроението на вашият партньор, може да бъде доста променливо този месец. Необвързаните няма да са въодушевени от новите връзките.

Любов и семейство

През първата половина на месеца, трябва да сте изключително внимателни към новите връзки. В противен случай рискувате да затънете в ненужни, безсмислени запознанства, които от своя страна ще се отразят пагубно на вашата репутация. Отношенията между влюбените могат да станат объркващи, възможни са взаимни претенции, кавги. Междувременно не действайте прибързано до 15 май. Важните решения в периода на ретрограден Меркурий могат да бъдат погрешни.

От средата на май, романтиката ще витае около вас. Ще имате желание да се погрижите за себе си, да актуализирате имиджа си или дори да отидете на почивка с близки и любими хора, за да получите свежи, ярки впечатления. В битов план това е благоприятно време за подреждане на вашия дом, ремонт, създаване на комфорт и уют. По отношение на роднините понякога си струва да бъдете по-строги и да не им позволявате да се възползват от вашата добрина и подкрепа.

Кариера и финанси

Ако сте очаквали промяна в кариерата или сте планирали да смените работата си, сега всичко ще стане реалност. Във финансово отношение, май ще се отрази добре на вашият портфейл. През втората половина на май, намалете откровените разговори с колегите, посвещавайте ги по-малко в бизнес плановете си и личния живот. Пазаруването по това време, ще бъде успешно.

Последната седмица на май не е благоприятна за тежка работа. Възможни са също проблеми в общуването. Или ще изтълкувате нещо погрешно, или ще бъдете разбрани неправилно. Вероятни са също трудности с документите, обърквания. В края на май може да получите много изгодно предложение за работа или да направите необичайно изгодна покупка.

Здраве

През май е важно да разпределяте равномерно физическата активност, възможни са наранявания, включително спортни и всякакви навяхвания. Ако релаксирате край вода, правите слънчеви бани, тогава трябва да се погрижите за защита от ултравиолетовите лъчи, за да избегнете изгаряния на кожата и топлинни удари.

Ако е възможно, по-добре е да откажете от сериозно лечение и хирургични операции през този период. Може да продължавате курсове на лечение, започнати по-рано, да укрепите нервната си система, например с достатъчно сън, но не прекалявайте с лекарствата. Санаторно-курортното лечение ще донесе положителен ефект. И ако не може да си го позволите, тогава пътуванията извън града и просто разходките на чист въздух също ще имат положителен принос.

ЛЪВ:

За представителите на зодия Лъв, кариерата ще бъде на първо място през май. Ако се сблъскате в проблеми, не бързайте да се отказвате, учете се от грешките си, опитайте се да извлечете полза от тях. Освен това, вашите приятели и семейство ще ви подкрепят. През този период, може да възникнат неочаквани дружески отношения. Тези хора ще бъдат много важни за вас, защото ще научите много от тях.

В началото на месеца отношенията, ще започнат да се подобрят. А през втората половина, около вас ще витае страст и романтика. Семейните конфликти трябва да разрешите чрез мирни средства. Необвързаните може да срещнат интересен човек в приятелският си кръг. За тях ще е особено важно да съхранят своето търпение.

Любов и семейство

Периодът на Пълнолунието в Скорпион и Лунното затъмнение на 5 май е идеално време за помирение с близките и семейството. Също трябва да обърнете внимание на своя дом, да го направите по-удобен и безопасен. Някои от вас могат да се отправят на пътешествие с любимите хора, което от своя страна ще помогне за укрепване на семейните и любовните връзки.

През втората половина на май не са изключени сериозни битови промени. Това важи най-вече за тези, които планират някакво преместване. Необвързаните ще са настроени на романтична вълна, жаждата за развлечения ще се засили. И в този смисъл някои могат да се подадат на вредни пристрастия. Едни може да завържат тайни интимни връзки, докато други да се потопят с глава в някакво приключение.

Кариера и финанси

През първата половина на месеца, може да се окажете в плен на безкраен стрес и безпокойство, тъй като отношенията с началниците, ще се обтегнати. Освен всичко друго, съперници и недоброжелатели могат да се активизират през този период. Липса на пари няма да ви грози, но не бива да разчитате и на щедри даровете на съдбата. Този месец ще имате много разходи. А някои ще трябва да изплащат дългове.

През втората половина на май, отношенията с началниците ще преминат в продуктивна фаза, ще започнат да се развиват по-динамично и успешно. Така че много от вас, ще се обръщат към ръководството с различни молби и ще дискутират наболели теми. Някой могат да обогатят своя кръг от бизнес връзки с влиятелни контакти или престижни организации. За тези който търсят работа, положителни резултати могат да получат в самия край на месеца или в началото на юни. Що се отнася до бизнесмените, през май трябва по-често да се вслушвате в гласа на интуицията.

Здраве

Нервното напрежение, въпреки че всичко ще върви добре през май, може да бъде много високо за представителите на вашият знак. Дори не трябва да се опитвате да го потушите с алкохол или други съмнителни средства. Може бързо да се пристрастите към всякакви психоактивни лекарства, а през май подаването към зависимости е особено високо.

Една добра тренировка с високо темпо, вечерна разходка из града, занимания с любимото ви хоби, могат да облекчат стреса от изпълнения със събития ден.

ДЕВА:

За представителите на зодия Дева май, ще бъде свързан с разширяване на хоризонтите. За да направите това, дори не е нужно да напускате дома си, може да започнете ново проучване или да влезете в диалог с представители на други култури или религии. Разширете хоризонтите си и научете нови неща. Този месец е важно да правите компромиси в отношенията. Понякога е по-добре да не реагирате прибързано.

За необвързаните месецът ще е доста спокоен, не се очакват промени. Май е труден месец по отношение на кариерата. Изглежда ще ви бъде възложена по-голяма отговорност, поради което натоварването ще се увеличи. Доходите обаче също леко ще се покачат. Но през втората половина на месеца, нещата ще станат по-лесни.

Любов и семейство

В началото на май в семейният живот всичко ще върви гладко или поне без особени сътресения. Но на някой от вас, ще им се наложи да плащат за грехове и грешки, направени в съвсем близкото минало. В проблемните съюзи може да се увеличи взаимната студенина и отчуждение. Не са изключени раздели или разводи, но това е за добро! Възможни са трудности в приятелските отношения. В този случай трябва да се запасите с искреност и търпение, тогава скоро всичко ще се върне на мястото си.

Последните дни на май, ще са прекрасно време по отношение на чувства и романтика! Искрено ще се радвате на компанията на сродната си душа, освен това е абсолютно взаимно. Само внезапното пристигане на не много желани гости може малко да развали вашето настроение, но ще трябва да бъдете търпеливи, за да не обидите чувствата на вашата половинка. Междувременно Новолунието в Телец на 19 май предвещава запознанство за необвързаните в социалните мрежи, най-вероятно с романтичен привкус.

Кариера и финанси

През май се увеличава вероятността от някои забавяния и недоразумения в работата, особено през първата половина на месеца. До 15-ти вашият астрологичен управител Меркурий, ще бъде ретрограден – пригответе се за липса на нужните хора, невъзможност за намиране на специалисти, проблеми с документите или с регулаторните органи.

Финансовата прогноза е противоречива. Очакват се колосални разходи, съизмерими с майските приходи. Освен това в периода на Пълнолунието в Скорпион и Лунното затъмнение на 5 май, темата за материалната помощ може да бъде актуална. В този случай някой от близкото ви обкръжение, ще има нужда от финансова подкрепа.

Здраве

През май, ще бъдете здрави и изпълнени със сила! Но все пак бъдете внимателни, усещанията могат да ви подведат, а излишната енергия да се обърне срещу вас и в резултат - преумора, повишена раздразнителност и безсъние. Много от представителите на вашият знака ще са склонни да се разстройват за дреболии, да мислят за неприятни неща и да увеличават мащаба на проблема.

Има само едно решение – опитайте се да се обградите с енергични и позитивни хора, които ще прогонят мрачните ви мисли. Ако имате отпуска, по-добре я прекарайте в шумна компания с пълна смяна на обстановката. Това ще се отрази благоприятно на психо-емоционалната сфера, но само при условие, че не си създавате сериозни проблеми по време на почивката.

ВЕЗНИ:

Представителите на зодия Везни през май, трябва да обърнат внимание на своето подсъзнание, което влияе на техните действия. Какво ви кара да правите определени действия? Какъв несъзнателен мотив се крие зад това? Посветете този месец на своя растеж и саморазвитие. Отношенията ще бъдат доста спокойни и хармонични. Ключът към взаимното разбирателство се крие във вашето търпение и способност да правите отстъпки.

През май са възможни нови предложения за работа или други промени в професионалната сфера. Особен успех очаква представителите на творческите професии. Във финансов план първата половина на месеца изглежда особено положителна. През втората половина на май, ще трябва да положите повече усилия, за да поддържате финансите си стабилни.

Любов и семейство

През май, може да се замислите какво наистина искате от живота и отговорът ще дойде доста бързо: любов. Точно сега, ще оцените всички предимства на семейния живот, защото любовта ще е буквално на една ръка разстояние! Същевременно в някой семейства са възможни проблеми с децата или временно отчуждение между съпрузите.

Ако планирате съвместни пътувания, по-добре го направете през първата половина на месеца. Всичко ще върви добре, ако отидете на вече познати любими места. През втората половина на месеца, ще се радвате на хармонични семейни отношения, ще сте много доволни от своята половинка и ще се потопите в романтичните отношения с любимия човек.

Кариера и финанси

През първата половина на май, са възможни забавяния в работата и бизнес делата. Това обаче е подходящият момент за дългосрочно планиране, сериозна аналитична работа, а също и за строг финансов анализ. В същото време определено няма да може да почивате на лаврите си, тъй като се очакват много неотложни дела, задачи и срещи. През целия месец партньорите непрекъснато ще ви въвличат в своите начинания, нови проекти и сделки, социални събития.

Новолунието в Телец на 19 май, ще е специално време за вас. През този период няма да навреди да преразгледате обичайното си отношение към парите, така че финансовите дела да тръгнат напред. Също така е добро време за изплащане на дългове, разпределяне на задълженията.

Здраве

Не се очакват сериозни здравословни проблеми. В същото време е важно внимателно да изразходвате енергията си, за да предотвратите нервно изтощение, депресивни състояния и апатия. Разхождайте се повече на чист въздух. Слънчевите бани, също ще са полезни. Отлични резултати ще донесе индивидуално подбрана система от дихателни упражнения.

Повишената раздразнителност, може да обостри хронични стомашни заболявания. За превантивни цели трябва да прибегнете до диета. Народните средства, успокояващите отвари, чайове, също ще помогнат за справяне с проблема.

СКОРПИОН:

За представителите на зодия Скорпион, предстои доста сложен месец. Трудно ще ви е да се примирите с това, но в същото време ще имате възможност да натрупате опит и да се научите. Ще разберете по-добре себе си и другите. Опитайте се да мислите мащабно, поставяйте си малки, постижими цели. Отношенията ще бъдат страстни и бурни. Необвързаните, ще имат шанс да привлекат потенциален партньор. Възможно е да започнете любовен роман на работа.

В допълнение към възможните чувства към колега, отношенията в екипа няма да бъдат много благоприятни. Освен това вашите доходи, няма да изглеждат пропорционални на положените усилия. Всичко това ще създаде напрежение. Във финансов план първата половина на месеца ще бъде по-положителна. След това ще трябва да положите повече усилия, за да поддържате финансова стабилност.

Любов и семейство

През първата половина на месеца семейното благополучие, ще бъде подложено на сериозен тест. Дори незначителни ежедневни проблеми или липсата на средства, ще ви изкарват от строя. Търсете причините за конфликтите в себе си. Може би е по-добре да насочите енергията в мирна посока, например да подготвите семеен празник.

През втората половина на май, ще може да си отдъхнете и отпуснете от изпитаните тревоги. Заинтересувайте децата от интересен творчески проект. Измислите сценарий за домашно представление, направете костюми, декорации и украса. Май за необвързаните е време за радикални промени на любовния фронт. Сега ще имате прекрасна възможност да намерите партньор в живота. Краят на пролетта обещава вълнуващи пътувания и романтични срещи.

Кариера и финанси

Основното условие за професионално израстване е творческият подход към всеки бизнес. Избягвайте многословието. Критерият за оценка на вашата работа са реалните резултати, а не способността да се представите в благоприятна светлина. Проучете реакциите на другите. Дори и да е отрицателен, вие ще спечелите само от това, като придобиете необходимата закалка и твърдост.

Стремете се да останете обективни в общуването. За да не попаднете под огъня на несправедливата критика, наричайте нещата с истинските им имена. Във финансов план няма причина за притеснение. Можете дори да си позволите да отделите пари за неочаквани разходи. Ако от вас зависи решаването на финансови въпроси, в края на месеца бъдете внимателни при работа с клиенти. Тяхната позиция може да се промени в нежелана посока.

Здраве

През май може да бъдете подложени на стрес. За да предотвратите разрушителното му действие, е важно да укрепите нервната си система. Необходими са пълноценен сън, закаляване, физически упражнения. Ако все пак възникне стресова ситуация, не трябва постоянно да мислите за това. Превключете вниманието си към нещо друго. Успокояващата отвара от вратига, невен и риган има добър ефект върху нервите.

Също така се пазете при работа с електричество, използвайте само работещи и заземени електрически уреди. Не си позволявайте детски шеги с тока. Бъдете внимателни, когато пътувате в метрото. Започнете да се борите с вредните навици. Полезно е да направите поне първата крачка в тази посока.

СТРЕЛЕЦ:

Представителите на зодия Стрелец, ще прекарат този месец особено ефективно. Същевременно може да се сблъскате с трудности, при поддържането на положителни взаимоотношения на работното място. Вероятно ще осъзнаете, че ненужната борба е безсмислена и ще направите компромис. Освен това, способни сте лесно да убеждавате другите. Може да използвате тези качества както в личния си живот, така и в работата.

Отношенията ще бъдат спокойни през първата половина на месеца, но всичко ще се промени през втората половина на май. Опитайте се да избягвате конфликтите и обсъждайте проблемите спокойно. Необвързаните ще привличат представителите на противоположния пол. Във финансово отношение месецът ще бъде доста продуктивен. През следващите месеци ще се възползвате от резултатите, които сте постигнали този месец.

Любов и семейство

Що се отнася до сърдечните въпроси през май, едва ли ще бъдете разочаровани. В партньора ще цените способността да стои здраво на краката си и в същото време да разбира вашите мечти. Свободно разкривайте своите чувства – любимият човек ще го оцени! Направете подаръци, организирайте мини-празник - вашата инициативност и откритост ще свършат чудесна работа, внасяйки ярки цветове и емоции в отношенията.

Това ще помогне за постигане на духовна хармония и разбирателство с любимите хора. Не забравяйте, че сега е време за искреност в чувствата и отношенията и в никакъв случай не трябва да се лъжете един друг, дори и за дребни неща. Не се поддавайте на мързел и апатия. Повече решителност и оптимизъм! Ще успеете във всичко! Каквото и да решите да направите за дома си, съдбата ще е благосклонна и обещава късмет. Средата на май е чудесно време за семейни дейности от всякакъв вид.

Кариера и финанси

В работата се опитайте да поддържате позицията си, без да налагате мнението си на другите. Бъдете избирателни в контактите. Ключът към успеха и печалбата, ще бъдат надеждните и доказани бизнес партньори. Ако се сблъскате с внезапни проблеми на работното място и заяждане от страна на шефовете, това ще е само ваша "заслуга". Вашите амбиции могат да предизвикат скандали в работата. Не изпадайте в крайности. Не се отчайвайте: дисциплината и усърдието, сдържаните емоции, навреме изплатените задължения - и до края на май ще излезете от тази ситуация с чест.

Не бързайте да забравите преживените трудности като лош сън. Анализирайте, поставете на рафтовете всички плюсове и минуси, консолидирайте научения опит. Това ще ви помогне да избегнете грешки в бъдеще. Но не зацикляйте на това. Свободно се захващайте с нови проекти.
Ако преодолеете комплексите и мързела, ще постигнете много. Особено успешни ще бъдат дейности, свързани с работа с хора.

Здраве

Всяко натоварване или емоционални сривове през май, могат да доведат до проблеми със здравето. Откажете се от суетата, избягвайте многолюдни места, за да не попаднете под негативните енергии на тълпата. Не бъдете твърде подозрителни, в противен случай ще ви бъде психологически трудно да се справите с проблемите. Не злоупотребявайте с алкохол, опитайте се да не приемате лекарства, ако е възможно.

През май, ще сте по-чувствителни към храната. Сега не трябва да консумирате какво ви попадне, но също така е противопоказано да гладувате. Прекарвайте повече време на открито, за да поддържате емоционален баланс и да получите заряд енергия и оптимизъм.

КОЗИРОГ:

Представителите на зодия Козирог през май, ще чувстват нужда от човек, който да ги подкрепя, да им стане опора. Май е важен месец за участие в творчески дейности, както и за почивка и забавление. Връзката с партньора, ще стане още по-близка. През този месец ще настъпят промени, които ще допринесат за развитието на отношенията ви.

У дома могат да възникнат конфликти главно с по-възрастните членове на семейството. Важно е да избягвате конфронтацията, доколкото е възможно, за да запазите хармонията. Май налага бърз ритъм и ясни цели в работата. Бъдете внимателни с финансите, избягвайте неоправданите рискове и необмислените разходи.

Любов и семейство

Всички любовни победи, ще са напълно достъпни за вас. В семейните отношения вие пишете сценария. Ще има стабилност в отношенията, всичко ще върви по зададената линия. При дългогодишните връзки, в края на май може да възникне подозрение за изневяра на вашия партньор в живота. И не е нужно да си блъскате главата, всичко ще се изясни доста бързо. И може би това ще бъде повод да преосмислите ролята и принципите си.

Средата на май е чудесно време да разрешите проблема „бащи и деца“, да разберете по-добре вашето пораснало дете. През втората половина на май отношенията с любимите хора, ще станат по-стабилни, безопасни и надеждни. Непосредственото ви обкръжение ще ви вдъхнови за смели, решителни действия, мотивирайки и вдъхвайки надежда, както и ще ви дари с чувство за щастие и невероятен късмет.

Кариера и финанси

През май, трябва да погледне на плановете си възможно най-обективно. В противен случай може да бъдете въвлечени в съмнителни инициативи чрез ласкателство или измама и рискувате да подведете партньори, съюзници, да нарушите определени споразумения. През първата половина на месеца, има вероятност от неразбирателства с колегите. В този случай завистливи хора или врагове, могат да се възползват от възможността да подкопаят допълнително вашите връзки.

В средата на месеца отличната ви интуиция и повишеният нюх към парите, ще ви позволят да направите добри пари. Въпреки това вероятно многобройните майски разходи ще надвишат приходите ви. Основните разходи за месеца могат да бъдат свързани с децата, домакинството и личния живот.

Здраве

Втората половина на май е благоприятна за укрепване на сърдечно-съдовата система и балнеолечение. Струва си да бъдете внимателни, когато използвате козметика, възможни са алергични реакции. Вероятни са също заболявания на гърлото, трахеята, но вече сте преминавали през това. Като цяло май е подходящо време за справяне с хронични заболявания. Фитотерапията ще бъде ефективна.

При спорт и физическа активност, не претоварвайте гърба, рискувате разтягане. В борбата с многото заболявания правилната диета, ще бъде във ваша полза, не се отказвайте от сол, балансирайте зеленчуците и плодовете в правилна комбинация за конкретния случай, това може да бъде много по-полезно от много лекарства. Не забравяйте: ние сме това, което ядем.

ВОДОЛЕЙ:

Най-вероятно представителите на зодия Водолей, ще посветят първата половина на месеца на дома, близките, приятелите или на почивка. Този период вещае много трансформации в личния живот. И в този смисъл май наистина ще ви тласне към активно реализиране на лични проекти, свързани с жилищата и непосредствената среда. Укрепвайки тила си, ще може да почувствате собствената си значимост и желаната стабилност.

През втората половина на месеца, ще имате добри възможности да подобрите финансовото си състояние. Но краят на месеца може да премине на необичайно стресова вълна. По това време определени загуби, напрежение в значими отношения и крах на планове са съвсем реални. По един или друг начин през целия месец биопотенциалът ви ще бъде значително намален. Следователно не трябва да забравяте за здравето. Пазете се.

Любов и семейство

Събитията през май, ще бъдат тясно свързани с дома и семейните дела, с нуждите на децата и близките роднини. По този начин периода е благоприятен за укрепване на семейните отношения, създаване на солидна основа и надежден тил, за да се чувствате по-сигурни и стабилни при всякакви обстоятелства.

През май влюбените може да стигнат до сериозно решение и да започнат съвместен живот. В този случай търсенето на подходящо жилище ще бъде ключовата задача на месеца. Междувременно пълнолунието в Скорпион и лунното затъмнение на 5 май са специален период, който предвещава на необвързаните интензивна комуникация, нарастваща популярност и невероятни запознанства, включително романтични. Основното нещо е, да не се криете между четирите стени.

Кариера и финанси

През първата половина на май професионалните дела могат да бъдат придружени от различни забавяния и пречки. И в този смисъл не трябва да насилвате събитията, за да избегне грешки и недоразумения. Освен това през втората половина на месеца всичко, което е в застой или на пауза, отново ще започне да се движи напред.

Препоръчително е през този период да се заемете с финансово планиране, също така би било хубаво да си създадете „предпазна възглавница“. Този месец определено не си струва да се запасявате с покупки за бъдещето. Много по-разумно е да започнете да спестявате, ако имате такава възможност.

Здраве

Май не е най-благоприятният период по отношение на здравето, тъй като имунната система ще бъде отслабена, което от своя страна ще предизвика чувство на вътрешен дискомфорт, хронична умора, както и предразположеност към различни видове заболявания. Не е препоръчително да се претоварвате с работа и задължения, особено в началото на месеца.

През май е важно да се вслушвате в сигналите на тялото. Освен това трябва да спазвате пропорция и това важи за всички области на живота. Също така, сега ще имате склонност към напълняване, което ще е актуално през цялата година. Може да преразгледате диетата си, да изберете щадяща и да се заемете с подбор на правилния набор от упражнения.

РИБИ:

За представителите на зодия Риби този месец домът и семейството, ще бъдат на първо място. Ако се чувствате подкрепени от семейството, самочувствието ви ще нарасне и ще се възползвате от това. Този месец, ще сте интуитивни и креативни, не се съмнявайте в себе си. Нивото на натоварване на работното място и броят на работните задължения, ще нараства, но това по никакъв начин няма да се отрази на вашите доходи.

Отчасти поради това, ще чувствате неудовлетворение от работата си. Във финансово отношение са възможни затруднения през май. В отношенията ще цари хармония, но финансовите затруднения могат да помрачат радостта. Важно е да поддържате положителна комуникацията с близките. За необвързаните през май е по-важно да разберат себе си и какво искат, преди да търсят нови отношения.

Любов и семейство

Личният живот през май няма да е лишен от грижи и суетене. Така например някои от вас, сериозно ще се замислят за преместване (в нова къща, в друг град или дори в далечна страна). И скоро вашите планове ще получат мощен тласък за развитие. Родителите трябва психически да се подготвят за някои проблеми, които ще бъдат свързани с децата. И в този смисъл не са изключени големи непланирани разходи.

Но като цяло романтичното настроение няма да ви напуска през май. А вашият любим човек, ще подкрепя вашите желания и стремежи. През втората половина на месеца, установените отношения ще се укрепят още повече. Все пак внимавайте в любовта и сърдечните дела, да не изпадате в крайности, за да избегнете кавги. Прекарвайте повече време с любимия човек. Последните дни на май, посветете на дома и семейството.

Кариера и финанси

Може би професионалните дела ще вървят по-бавно през първата половина на месеца. И в този смисъл не трябва да бързате, за да избегнете грешки и проблеми. Вашата харизма и общителност, ще ви помогнат да отворите много врати, за да разширите сферите на интерес и дейност. По това време интуицията ви ще бъде много силна и ще може да предложите правилните решения за разрешаване на сложни проблеми.

Настъпва продуктивно творческо време, когато повечето от вас, ще имат възможността да дадат много конкретна форма на своите мечти и фантазии, както и да се представите и получите положителен отклик от широката общественост. Прогнозата за финансите е много оптимистична. Този месец доходите ви ще бъдат стабилни и редовни. Освен това тази тенденция, ще се запази и в бъдеще.

Здраве

През по-голямата част от май, ще бъдете весели и енергични. Това обаче не е причина да не обръщате внимание на здравето си, особено тези, които са с отслабена имунна система и по-възрастни.

Избягвайте както умственото, така и физическото претоварване. Обличайте се според времето, пазете се от течения и не прекалявайте с безалкохолните.

Източник: astrostar.eu, Снимка: pexels.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук