Шестият фестивал „Хей, пътечко моя!“ ще отдаде почит към Калина Малина и народните будители

902 преглеждания

Заявки за участие се приемат до 25 октомври

За шести пореден път ще се проведе детският фестивал „Хей, пътечко моя!“, с който по традиция община Своге ще почете именитата Калина Малина и народните будители. Датата е 1 ноември 2018 г., а началният час - 10:00 ч. Домакин ще бъде НЧ „Градище 1907“.

Фестивалът има конкурсен характер и се провежда в четири раздела: литературен конкурс, художествено слово, детска песен и творческо ателие. Децата, които ще премерят дарбите си, ще бъдат разделени в три възрастови групи: от 5 до 10 години; от 11 до 14 години; от 15 до 19 години.

В раздела за „Литература“ участниците трябва да изпратят до 2 текста в по 2 екземпляра в жанра есе, разказ, стихотворение или приказка, посветени на детството, мечтите за бъдещето и пр.,отговарящи на надслова и/или на тема „Будителите“. Текстовете се придружават от трите имена, адрес, телефон за връзка и e–mail, възраст, клас, училище.

В раздела за „Художествено слово“ участието е индивидуално или колективно, с продължителност до 5 мин. Тази година конкурсът е посветен на Калина Малина, при представяне на повече творби може да бъде включена и темата за Будителите.

В раздела за „Детска песен“ участието е индивидуално или колективно, с 2 песни с общо времетраене до 6 мин. Вокалните изпълнения са на живо, като акапелно изпълнение или с музикален съпровод /китара, пиано/ или синбек. Едното изпълнение е задължително да бъде от български автор.

В „Творческо ателие в библиотеката" са поканени да участват деца, които обичат да рисуват или да се занимават с приложни изкуства. Работи се индивидуално, а техниките и материалите по избор. Ателието продължава 2 часа и завършва с изложба.

Заявки за участие се приемат до 25 октомври 2018 г. на адрес: 2260 град Своге, ул. „Цар Симеон” № 29, НЧ „Градище 1907“, за детския фестивал. На същия адрес до 23 октомври 2018 г. се изпращат творбите за участие в литературния конкурс. За справки и допълнителна информация: тел.:  0726/ 230 66; 0899 189 786; 0879 003 074; e-mail: liudmila.petrova@abv.bg;          adelina_bojilova@abv.bg.

Продължителността на всяко издание на фестивала е един ден и завършва с обявяване на наградените участници. Изключение прави литературният конкурс, който се обявява поне един месец по-рано. Творбите се журират преди 1 ноември, но лауреатите се обявяват в деня на фестивала.

Фестивалът „Хей, пътечко моя!” се организира от Народно читалище „Градище 1907”- гр. Своге в партньорство със Съюза на българските писатели, Община Своге, Сдружение „Музикална група Арт Фе”- гр. Своге и се провежда под патронажа на кмета на Община Своге Емил Иванов.

EspressoNews

Източник: фейсбук

Снимка: фейсбук