60 години ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” Костинброд

1331 преглеждания

Ръководството и колективът на училището се обединиха около идеята за отбелязване на годишнината и заедно с ученици посрещнаха гости в сградата на училището

2019 година е юбилейна за Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец” – гр. Костинброд. Професионалната гимназия отбелязва 60 години от основаването си.

Ръководството и колективът на училището се обединиха около идеята за отбелязване на годишнината и заедно с ученици посрещнаха гости в сградата на училището. Юбилеят уважиха г-н Александър Ненов - зам.кмет „Образование, култура, социални и хуманитарни дейности и опазване културно-историческото наследство“, Кристина Йорданова - ст. специалист „Култура и спорт”, директори на училища, а г-жа Росица Иванова-Началник РУО София-регион изпрати поздравителен адрес.

Г-н Светослав Иванов, директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” представи презентация за историята на училището, за училищния живот през годините, за живота днес и бъдещето на гимназията, а Александър Ненов му връчи почетен плакет от името на Кмета на Община Костинброд Трайко Младенов.

Програмата продължи със среща с коледари, Гергана Попгенова - ученичка от гимназията, изпълни рождествени песни, а нейни съученици представиха историята за обредните хлябове. Всички присъстващи имаха възможност да опитат от приготвената от учители и ученици празнична трапеза.

Снимки: Община Костинброд

EspressoNews