„Грохотен 2019“ очаква своите гости

1165 преглеждания

47-мото издание на туристическия събор ще се проведе този уикенд

Стана известна програмата на 47-то издание на туристическия събор на връх Грохотен в Своге. Емблематичното събитие ще се проведе този уикенд - 24 и 25 август, като за поредна година организатори са туристическо дружество „Искърски пролом“ и Община Своге.

В двудневната програма на събитието са включени редица разнообразни игри, музикална програма и разбира се традиционната чорба, която организаторите готвят за участниците и гостите.

В събота, активностите на Грохотен 2019 започват в 10:00 ч. с поход до върха. От 12:00 ч. ще бъде дадено начало на музикалната програма, а от 16:00 ч. на различните приключенски игри, предвидени за тазгодишното издание, сред които конна езда, стрелба по мишени, „отборни ски“ и др. Денят ще завърши с теглене на томбола с награди и празнична заря.

В неделя, от 9:30 до 12:30 ч. ще продължат приключенските игри за участниците, а преди да си тръгнат, те ще могат да опитат от приготвената специално за тях чорба.

Желаещите да изживеят в пълна степен усещането да са сред природата, макар и близо до града и да прекарат една нощ на открито в полите на върха, могат да го направят в специално създадения за целта палатков лагер.

EspressoNews