„Духовен бульон с картофи“ гостуват в Костинброд

855 преглеждания

Забавлението е гарантирано

Пиесата „Духовен бульон с картофи“ ще зарадва любителите на театралното изкуство в Костинброд. Постановката от Дензъл Рибеловски, с режисьор Ивайло Спасов, ще бъде представена в НЧ „ИванВазов-1947“ на 11 май /вторник/, от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени в библиотеката на Читалището, на цена 12 лв. 

Пиесата „Духовен бульон с картофи“ е съвременна сатира, осмиваща духовния разпад на обществото, показвайки истинското лице на бюрокрацията.

Действието на пиесата се развива около привидно обикновеното събитие - издаване на разрешително за изкопаване на кладенец. Но влизайки в Басейнова дирекция, главният герой, Явор Буков, се впуска в истинско приключение, включващо смазването му с бюрократщина, мнимата му смърт, сблъскването му със силите на реда под формата на полицай, дегизиран като погребален агент, среща със сириец, откраднал такси, опитващ се да имигрира в Западна Европа.

Но под привидния повърхностен пласт на обикновеното събитие се крие многопластовия заряд на пиесата – всеки от героите е представителна извадка на част от обществото и носи в себе си положителните и отрицателните ѝ черти. Преплитането на животите на героите и на характерите им е сблъсъкът, който поражда много смях, малко тъга и не оставя никого безразличен.

Човекът пред гишето и служителят зад гишето – вечната битка между доброто и злото, между светлината и мрака, между мислещия и картофа. Обречена ли е битката? Възможна ли е победата?

Накрая всички се питаме дали издаването на документа всъщност е победа или е загуба?

Актьорски състав: Атанас Михайлов, Бориса Сарафова, Галин Найденов, Йонко Димитров

Сценограф: Даниела Гандова

Режисьор: Ивайло Спасов

Източник и снимка: НЧ „ИванВазов-1947“ 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук