„ЕКО Своге” се включи в състезание по планинско колоездене и бягане

658 преглеждания

Еко кампанията на Община Своге беше част от надпреварата „Джуренец Куест” 2022

Комуникационната кампания „ЕКО Своге” взе участие в седмото издание на състезанието по планинско колоездене и бягане „Джуренец Куест”, организирано от Община Своге. Събитието се проведе на 24.09 (събота) в с. Батулия и събра заедно някои от най-добрите професионални колоездачи и любители на велосипедния спорт, като за трета поредна година включи и състезание по планинско бягане.

Инициативата на „ЕКО Своге”, насочена към жители и посетители на гр. Своге и околностите, запозна участниците с ползите и важността от разумното управление и рециклиране на отпадъци. В рамките на състезанието, „ЕКО Своге” раздаде на участниците специални екосъобразни награди и се включи в събитието чрез поставяне на еко табели по маршрута, които да напомнят на посетителите за важността от грижата към природата. След томболно теглене един от състезателите се прибра с напълно оборудвана кошница за пикник и още по-голяма мотивация за предстоящото осмо издание на състезанието догодина.

Нина Копринджийска, заместник-кмет на Община Своге, споделя:

„За нас е изключително удоволствие да виждаме все повече хора, които се включват в състезанието „Джуренец Куест”. Всеки един от тях донесе със себе си невероятен хъс и мотивация да завърши трасето, а голяма част от гостите дойдоха, за да отдъхнат сред природата. Такава позитивна среда беше идеалната предпоставка за провеждане на информационна инициатива, с която да напомним на малки и големи за важността от опазването на околната среда. Поставихме табели с еко послания по маршрута на надпреварата, които оставяме за посетителите на района след това. Вярваме, че с общи усилия можем да спрем негативните екологични последици от замърсяването на природата”.

Тазгодишното издание на ЕКО инициативата цели да бъде предпоставка за трайна промяна към по-добро бъдеще и чиста среда. Поредица от информационни материали, дигитални активности и томболни игри са включени в рамките на „ЕКО Своге”. Повече може да откриете на Facebook страницата на кампанията – https://www.facebook.com/ecosvoge, в която се обявяват всички предстоящи инициативи и се споделят известни факти, свързани с темата разделно събиране на отпадъци.

За ЕКО Своге:

ЕКО Своге е информационна инициатива, която има за цел да популяризира разделното събиране на отпадъци.

Поредица от активности ще помогнат на постоянно и временно живеещите в общината да променят начина, по който възприемат отпадъците. За да се превърнат те от негативна битова следа в суровина, възможност и грижа. 

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук