„Една различна изложба“ събира средства за лечението на 20-годишния Стефан

2155 преглеждания

Автор на картините е 17-годишна художничка

Благотворителна изложба в помощ на болно момче отваря врати на 19 октомври в Божурище. "Една различна изложба" ще очаква всички, които се интересуват от изкуството на 17-годишната Деница Иванова или просто искат да помогнат,  в НЧ "Христо Ботев - 1934". Откриването е насрочено за 18:30 ч.

Картините ще бъдат обявени с минимални цени от 30, 40 и 50 лева. Целта на организаторите на изложбата е произведенията да бъдат продавани за не по-малки от тези суми. Всеки желаещ обаче ще може да отдели и още средства за благородната кауза в специално поставената  кутия за дарения.

20-годишният Стефан Стойчев страда от тежко онкологично заболяване. Диагнозата, с която младият мъж се бори, е герминативноклетъчен тумор с ретроперитонеална инфилтрация. За да продължи лечението си, Стефан се нуждае от сумата от 38 650 евро.

Мечтата на Стефан е да води нормален живот като своите връстници и да пребори коварното заболяване.

Всеки, който иска да помогне на младежа, може да го направи и с превод по банков път на следната дарителска сметка:

IBAN: BG65STSA93000024680376

BIC: STSABGSF

Банка ДСК ЕАД

Титуляр: Стефан Стойчев Стойчев

Организаторите на благотворителната изложба се надяват някоя от творбите да грабне посетителите и те да занесат в домовете си късче добрина, която да им напомня за благородното дело на автора Деница Иванова и за протегнатата им ръка към един млад мъж, за който ще бъдат дарени 70% от приходите от изложбата.

EspressoNews