Започна раздаването на хранителни продукти в община Костинброд

1088 преглеждания

Всички служители доставят пакети от около 30 килограма с храни от първа необходимост, доставени от Български червен кръст

Служители на Общинска администрация - Костинброд, Дневен център за работа с деца на улицата, Център за обществена подкрепа „Промяна“, Център за социална рехабилитация и интеграция, Домашен социален патронаж и проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ от началото на седмицата раздават хранителни помощи на уязвими жители в община Костинброд.

Всички служители доставят пакети от около 30 килограма с храни от първа необходимост, доставени от Български червен кръст. От помощта се възползват предимно възрастни хора над 65 г., живеещи сами и без близки, които да се грижат за тях, включени в списъците на АСП, хора с увреждания, многодетни майки или лица с ниски доходи. Раздаването на хранителните продукти се извършва до домовете на всеки един, чрез служители и доброволци на община Костинброд.

Всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 16 вида хранителни продукти: пшенично брашно, ориз, спагети, лютеница, зелен фасул консерва, домати белени, грах зелен, гювеч консерва, конфитюр, говеждо в собствен сос консерва, говежди кюфтета в бял сос консерва, пиле фрикасе консерва, консерва риба, зрял фасул, леща, олио и великденски подаръци – дарение на община Костинброд.

Специални благодарности към кметовете и кметските наместници на населените места в община Костинброд за проявената съпричастност и подкрепа!

Общото събрание на Регионално сдружение за управление на отпадъците на регион...
Доброволци извършиха дезинфекция в Костинброд
Готов е проектът на програмата за развитие на туризма в община Костинброд 2020-2024 г.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук