„Луд съм по теб“, „Три котки на покрива“ и „Ох, тези пари“ гостуват в Своге

889 преглеждания

Вижте датите на представленията

Три постановки ще зарадват любителите на театралното изкуство в Своге. На 24 септември, на сцената на НЧ „Градище-1907” гостува трупата на театър „Искри и Сезони” с постановката „Луд съм по теб” от Нийл Саймън. В спектакъла ще вземат участие участие Искра Радева в ролята на Джени, Георги Кадурин - Джордж, Пламен Сираков - Лео, и Милена Атанасова в ролята на Фей. Входът за постановката е свободен.

На 14 октомври от 19:00 ч. на свогенска сцена ще бъде представен авторски спектакъл на Моника Митева от Емил Йотовски - „Три котки на покрива“. Участват: Анна Петрова, Ани Михайлова, Боряна Павлова, Васил Драганов, Ивайло Калоянчев. Билети могат да бъдат закупени от касата на читалището.

„Три котки на покрива“ е комедия, в която три презадоволени от живота жени решат да търсят несъществуващите си проблеми. И какво намират? Няма нищо по-честно от изневярата, по-вярно от лъжата и по-симпатично от предателството. Кои са оръжията на жените във войната на половете? Как реагират мъжете на женската изобретателност? И има ли смисъл от тази война? Верните отговори ще получите в „Три котки на покрива“. Или не чак толкова верните. На покрива е високо! Носете си парашут!

Спектакълът „Ох, тези пари“ от Флавия Кост ще бъде представен в Своге на 27 октомври от 19:00 ч., в НЧ „Градище-1907”.

Човекът и парите - една чувствителна, конфликтна, дори взривоопасна връзка, стара като света. Вечното противостоене между “да имаш” или “да бъдеш“. Зад този директен сблъсък се крие една съвременна комедия, която е далеч от какъвто и да е поучителен тон, забавлявайки ни върху темата - какво е да си щастлив.

Какво е щастието - да си мултимилионер или да си заобиколен от семейството си и хората, които обичаш? Това е дилемата на Ришар (Васил Драганов), когато разбира, че той е печелившият на големия джакпот. Той дълго се колебае и една вечер събира най-близките си, жена си (Марина Мозжухина), майка си (Добрина Гецова) и своя колега и най-добър приятел Етиен (Божидар Попчев), за да сподели новината.

Един спектакъл за това как привидно незначителни неща могат да преобърнат живота ни, за изпитанията пред онова, което считаме за любов, за разрушителната сила на нещата към които най-силно се привързваме, когато загубим усета за мярка. И разбира се, става дума и за това, колко малко се познаваме един друг и как истинското опознаване настъпва само и единствено преминавайки заедно през силни, разтърсващи събития.

Билети на касата на читалището. Телефон за информация: 0885644055

Източник и снимки: Фейсбук събития

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук