„Матурата на фокус“ в помощ на зрелостниците е в Youtube канала на МОН

889 преглеждания

Уроците се фокусират основно върху извеждане на езикови правила, представяне на ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои

Образователна поредица от уроци, насочени към подпомагане на подготовката на зрелостниците за изпита по български език и литература, публикува Министерството на образованието и науката в своя youtube канал. Уроците се фокусират основно върху извеждане на езикови правила, представяне на ключови теми, идеи, мотиви, образи и герои на включени в учебно-изпитната програма творби, илюстриране с примери и задачи.

Към заснетите филми от ученици от Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика „М.В.Ломоносов“ в следващите дни ще се добавят и нови уроци в помощ на подготовката на зрелостниците. Те са полезни и за всички, които искат да си припомнят основни правила от граматиката и знакови произведения на българската литература.

Първите 20 видео урока, свързани с провеждането на задължителната матура по БЕЛ, могат да се гледат и на сайта на БНТ 2. Те се излъчват от 4 май в делничните дни в 11.15 ч. и в 16.15 часа. Останалите 22 урока, които вече се снимат в студиото на БНТ, ще бъдат качени на канала на МОН. Докато бъдат записани всички уроци, сутрешният урок ще се повтаря следобед.

Източник: МОН, снимка: freepik

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук