"Морски дар 09" открива нов цех и склад за преработка на риба в Горни Богров

3805 преглеждания

На трети март фирмата отбелязва 16 години от началото на дейността

Навръх Националния празник, фирма  "Морски дар 09" ще отбележи своя рожден ден с откриването на нов цех и склад за преработка на риба и рибни продукти. Инвестицията в софийското село Горни Богров е за над 1.5 милиона лева, като ще открие и нови десет работни места. 

Тържеството, с която компанията ще отбележи и своята 16-годишнина ще събере на едно място съдружници, партньори, приятели, служители и конкуренти. "Морски дар"  е първата в страната, която предлага професионално пържена риба в продажбите на дребно, безплатно почистване и транжиране на охладена риба за всеки един клиент. Тя е директен вносител на охладена риба от Африка и Южна Америка и първата, която доставя прясна риба от Атлантика, до 48 часа след улова.

Началото на дейността започва като ЕТ "Вики – Христо Радков". През 2009 е преобразувана в "Морски дар 09" ЕООД. Основният предмет на дейност е запазен - продажба на охладена и замразена риба и рибни продукти, а бизнеса, освен Христо Радков, се включват и братята муРадослав и Божидар. Днес "Морски дар 09" има пет магазина в София, както и един самостоятелен павилион за пържена и печена риба. По данни на дружеството то работи с над 500 корпоративни клиенти в цялата страна и предлага собствена логистика до всички обекти. Новата база в  Горни Богров ще разшири капацитета, продуктовата база и възможностите за търговска експанзия на фирмата.

EspressoNews