„Моят най-добър приятел“ идва на сцената в Божурище

2263 преглеждания

Сюжетът заплита в комично-абсурдни ситуации две съпружески двойки

Драматичен театър „Търговище“ ще гостува в Божурище с комедия по Ерик Асус. На 14 февруари от 19:00 ч., в НЧ „Христо Ботев-1934“, търговишкият театър ще представи постановката „Моят най-добър приятел“.

За доброто настроение на жителите и гостите на Божурище ще се погрижат актьорите Красимир Ранков, Грета Неделчева, Божидар Попчев, Ивана Стоянова, Даниела Филипова. Режисьор на представлението в Владимир Петков. 

Сюжетът на „Моят най-добър приятел“заплита в комично-абсурдни ситуации две приятелски съпружески двойки.

Пиесата е написана през 2011 г. от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти награда „Молиер“ за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостното му творчество. Както в повечето му пиеси и тук основни теми са семейството, лъжата, изневярата - залог за заплетени ситуации и здрав, освежителен хумор. Сюжета е пределно ясен и с резки комедиини обрати. От една страна имаме добрият и малко наивен Филип, който трудно отказва каквото и да е, а от друга Бернар, неговият най-добър приятел, преуспял, интелигентен хитрец и манипулатор, който прави всичко възможно за да покрие изневерите си, дори жертвайки това което за Филип е най-ценното - приятелството.

Билетите са на цена 10 лв. и могат да бъдат закупени от касата на Читалището всеки работен ден от 08:30 до 18:00 ч.

EspressoNews