"Муа у тупан" ще разтърси сцената на НЧ "Иван Вазов - 1947" в Костинброд

1665 преглеждания

Театър "Цветан Станков", гр. Костинброд ще представи българската комедия "Муа у тупан" на сцената на НЧ "Иван Вазов - 1947", гр. Костинброд. Постановката ще бъде на 29 септември от 19 ч., а участие в нея ще вземат Йорданка Кръстанова, Седефка Николова, Рени Додева, Елена Иванчева, Стефка 'Кръстанова, Лилия Микова и др.

"Муа у тупан" e българска комедия за човека и неговия свят или за мухата в тъпана.  Автор на пиесата е известният наш драматург и сценарист Боян Папазов, който се е опитал да улови подчинеността на особената порода «граовец» на най-нисшите му страсти - „ручанье", пиенье", „гнявенье" и „тепанье"...

Главният герой, подбуден от своята изгора, тръгва „по свето” - да търси отговорите на трите вечни въпроса: „Кой си ти? От дека идеш и дека, че одиш кога умреш?” В търсенето си по «Глупавио пат» среща разнообразни и оригинални граовски индивиди - „залупеняци”, живи „мрътавци”, „улаветини” и „измекяри”…и винаги придружен от собствената си муха.

EspressoNews

Тази „комедия – смешавица“ е написана с езика на колоритния шопски диалект, говори за трагикомичните абсурди в нашия личен и обществен живот…и въпреки че е писана преди 30 години, звучи смайващо и отчайващо актуално и днес.

Фарс и сатира, умело подчертаващи кривиците на българина, но разказани с усмивка и въпреки абсурдността и бруталността си на моменти, ни карат да останем оптимисти за бъдещето на „тая особена раса – граовец“!