Новата детска площадка в ДГ „Детелина“ с. Драговищица беше официално открита

2999 преглеждания

Лентата преряза кметът на община Костинброд

Поредната нова детска площадка беше открита в община Костинброд. Лентата на детското съоръжение в ДГ „Детелина“ –с. Драговищица, преряза кметът на общината Трайко Младенов. На площадката са изградени три съоръжения за игра, положена е ударопоглъщаща настилка, а площите отговарят на всички изисквания за безопасност.

 Това е втората детска площадка, изградена в селото. Освен това, в края на месец октомври жителите и гостите му ще могат да се радват и на чисто нов площад, както и на реновираната сграда на читалището.

На откриването на най-новата придобивка за ДГ “Детелина“ присъстваха кметът на Костинброд Трайко Младенов, Александър Ненов и инж. Габриела Георгиева – заместник-кметове, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Албена Виденова- кмет на село Драговищица, Краса Крилашка, Веселина Манова, Красимира Манова - директори на детски градини и училища на територията на общината, както и домакинът - Румяна Аврамова – директор на ДГ ”Детелина”, която се беше погрижила за настроението своите възпитаници и гости.

В общината предстои изграждането на детска площадки и във филиала на ДГ ”Пролет” в село Голяновци, както и откриване на две нови площадки в двора на ДГ „Виолина“ в село Петърч.   Средствата за изграждането на съоръженията са отпуснати от Общинската администрация и Общинския съвет на Костинброд, както и по линия на европейските фондове  и програми.

Приветствайки присъстващите на откриването, Трайко Младенов припомни развитието, което е претърпяла ДГ „Детелина“, която доскоро се помещаваше в стара и опасна сграда. „Сега е една от най-красивите детски градини не само в община Костинброд, но и в Областта!”, заяви кметът на общината.

Церемонията продължи с отслужване на водосвет от отец Радослав и с прерязване на лентата, след което нетърпеливите малчугани се втурнаха да играят на новото съоръжение.

Детската площадка е част от мащабната програма на Община Костинброд за изграждане и обновяване на детски кътове във всички нейни  райони, информират от ведомството.

EspressoNews