Редица празнични мероприятия зарадваха децата на община Костинброд за 1 юни

1454 преглеждания

Денят премина с весели игри, смях и много изненади

Редица празнични мероприятия зарадваха децата на Костинброд за 1 юни – Международния ден на детето.

Децата от Дневен център за работа с деца на улицата се забавляваха, пяха, танцуваха и се смяха с клоуна Роско и Нинджаго. Те участваха в игрите, насладиха се на фокусите и жонглирането на Роско, получиха подаръци и хапнаха вкусна торта по случай празника.

В Читалище „Заря-1914“ итази година се проведе традиционната изложба „Светът през детските очи“. Вълшебствата, сътворени от ръцете на ученици от Второ ОУ „Васил Левски“ и техните учители очароваха всички посетители на изложбата. След официалното откриване, празникът продължи с песни, танци и първоюнски изненади.

Празненство беше организирано и за децата от кв. Маслово. На него присъства Юлияна Георгиева - служител на общинска администрация-Костинброд.

И ДГ “Полет“ отпразнува Деня на детето. В двора на детската градина в Първи район на Костинброд за малчуганите беше организиран детски куклен театър. Още много изненади организира за възпитаниците на забавачницата нейният директор Краса Крилашка. Тържеството уважи Тереза Власайкова - секретар на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Не само в детската градина на Първи район беше забавно на 1 юни. В НЧ „Св. Св. Кирил и Методий- 1920“ се проведоха ролеви игри за децата и рисуване с тебешир.  

В село Опицвет беше организирана детска забава за най-малките, които играха и пяха на площад “Независимост” в центъра на селото и се насладиха на многобройните изненади, подготвени за тях от Кметствто Опицвет и НЧ “Разум-1922”.

Кметството на село Петърч и читалище „Нов живот - 1919“ също зарадваха най-малките с детско парти. На празника бяха наградени децата, които са прочели най-много книги от библиотеката в читалището. Любознателните малчугани получиха специални поздравления от кмета на с. Петърч Борислав Борисов. На площада в селото заваля дъжд от балони за децата, а за да съберат сили за още игри, те получиха и много лакомства и награди.

EspressoNews