„Седмица на гората“ в Своге

981 преглеждания

Засадени бяха дървета в училища и детски градини на територията на общината

Община Своге, съвместно с Държавно горско стопанство-Своге за поредна година организира мероприятия по засаждане на дървета в училища и детски градини на територията на общината по повод седмицата на гората, която тази година се проведе в периода  4-10 април.

На мероприятието по засаждане на дървета в двора на СУ „Иван Вазов“, на което присъстваха ученици, учители и представители на ДГС-воге, активно участие взеха и заместник-кметове на община Своге - Нина Копринджийска и Илия Богданов.

С ведро пролетно настроение и пред погледите на учители, родители и служители на ДГС-Своге, представителите на общинска администрация и децата засадиха дръвчета и цветя.

Седмицата на гората е традиционен празник на българската гора и на лесовъдите в България. Отбелязва се всяка година през първата седмица на месец април от 1925 година насам. Ежегодните мероприятия възпитават децата и учениците не само в любов към родната природа, но в към опазване на богатството на българската гора - ЗЕЛЕНОТО ЗЛАТО НА ПРИРОДАТА.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук