„Службогонци“ на Ловешкия театър ще гостува в Костинброд

515 преглеждания

Костинбродската публика може да гледа представлението на 19 юни

Ловешкият драматичен театър ще гостува в Костинброд с един от най-новите си спектакли –  „Службогонци“. Постановката по прочутата комедия на Иван Вазов ще бъде представена в НЧ „Иван Вазов 1947“ на 19 юни /понеделник/, от 19.00 ч. Билетите са на цена 15.00 лв. и мога да бъдат закупени от библиотеката на Читалището.

Режисьор на „Службогонци“ е Николай Урумов, който ще се изяви и на сцената – в ролята на Станчо Квасников. В представлението на ловешкия театър участват още: Гьорги Трайков, Марина Георгиева, Нина Суванджиева, Явор Костов–Яша, Георги Грозев, Йордан Петков–Дуньо (гостуващ актьор от трупата на Народен театър „Иван Вазов”), Диана Спасова, Петър Стойчев, Аделина Петрова и Мариян Стефанов (гостуващ актьор от трупата на ДКТ „Иван Радоев”, Плевен).

Макар написана преди 120 години, пиесата „Службогонци” от Иван Вазов е все още актуална и насочва вниманието към съществуващи и до днес проблеми в управлението на България. Тя е сред най-ярките творби в българската класическа драматургия, а чрез нея авторът обръща внимание на теми, присъщи за хората след Освобождението, от които се открояват амбицията за власт, кариеризмът и корупцията.

Източник и снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук