„Фортисимо в клас” стартира своята учебна година във Враца

957 преглеждания

Официалният старт на програмата е на 14 октомври

За поредна година Враца е сред градовете в страната, в които ще се реализира музикалната образователна програма „Фортисимо в клас“. Новаторският метод на работа е на цигуларя Хари Ешкенази и ще даде възможност професионални музиканти да влязат в часовете по музика. Те ще запознаят учениците с основните музикални инструмента във филхармоничния оркестър - цигулка, виолончело, флейта, обой, фагот, валдхорна, тромпет, ударни инструменти.

В рамките на учебната година децата ще разберат повече за историята и любопитни факти около създаването на музикалните инструменти, както и ще направят опит да посвирят на тях.

Училищата от Враца, които ще работят по образователната програма „Фортисимо в клас“, са НУ„Иванчо Младенов”, СУ „Васил Кънчов“ и СУ „Козма Тричков“.

През учебната 2019/2020 г. новаторската система ще влезе в 11 училища от София, както и в градовете Видин, Разград, а за първи път образователният метод ще се реализира в Габрово и Дупница.

„Фортисимо в клас“ се осъществява благодарение на Фондация „Америка за България“, Софийската филхармония и Министерството на образованието и науката.

Официалният старт на програмата е на 14 октомври.

EspressoNews

Снимка: Община Враца