„Хайдушки ручей“ потопи жители и гости на Градец в магията на фолклора

1037 преглеждания

Фестивалът се проведе за шести пореден път

В магията и богатството на фолклора потопи жителите и гостите на с. Градец шестото издание на фестивала „Хайдушки ручей“. Той се организира от НЧ “Труд и просвета-1941”, кметство с. Градец и е подкрепен от Община Костинброд.

В тазгодишното издание на фестивала участваха 20 състава от цялата страна, сред които групи, самодейни и професионални състави, оркестри, ансамбли, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор.

Фестивалът бе открит от кмета на община Костинброд Трайко Младенов, който заедно с кмета на с. Градец - Искра Димитрова, поздрави публиката и пожела успех на съставите и много положително настроение на всички гости.

Фолклорният фестивал беше посетен от Ангел Шуманов - кмет на село Аканджиево, община Белово, Област Пазарджик и Никола Вошев - председател на НЧ „Просвета-1958”, с. Аканджиево. Двамата господа придружаваха танцов състав „Славей”, които взеха участие в програмата на събитието

Мероприятието беше уважено и от д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд от Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд.

Фолклорната програмата беше открита и закрита от домакините от Танцов състав „Хайдушки ручей”, с хореограф Венцислав Спасов.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд