17-годишният Кристиян от Годеч се нуждае от помощ

3745 преглеждания

Момчето страда от „Сарком на Юинг“

40 000 евро е сумата, необходима за лечението на 17-годишния Кристиян Николов от Годеч. Момчето страда от „Сарком на Юинг“ и вече месеци наред се бори с болестта.

Родният град на момчето организира серия от благотворителни инициативи в подкрепа на Кристиян. Все още обаче необходимата сума не може да бъде събрана. 

След 12-дневен престой в Клиниката по детска неврохирургия в „Пирогов“, хистологията показала „Сарком на Юинг“. В момента Кристиян се лекува в болница „Свети Георги“ в Пловдив.

След седем броя химиотерапии трябва да се направи операция за отстраняване на образуванието. В България обаче операцията не може да бъде направена, тъй като туморът е на таза и не разполагаме със специалисти.

Онколозите от Пловдив ще изпратят документите на Кристиян в онкоклиника в град Мюнстер, Германия. Към момента прогнозната стойност за операцията е 40 000 евро. След нея ще трябва да се направят още седем броя химиотерапии, може би и лъче или радиотерапии, тъй като туморът е локализиран. Ако всичко е наред, сумата ще е необходима в началото на месец ноември“.

Междувременно продължава благотворителната кампания на БЧК. Дарителски кутии има в различни търговски обекти в Годеч. Не спират и разнообразните инициативи за набирането на средства в помощ на семейството на младежа.

Всички желаещи да помогнат на Кристиян, могат да дарят средства по сметка:

IBAN: BG22BUIN95611000581788

BIC: BUINBGSF

Екипът на EspressoNews призовава всички граждани, които имат възможност - да откликнат на този зов за помощ, както и да споделят информацията, за да може тя да достигне до повече хора.

EspressoNews

Снимка: Актуален глас