45 години град Костинброд

1796 преглеждания

Михаела Филева и Паве и Венци Венц ще пеят за празника

На 17 септември Костинброд чества 45 години от обявяването си за град. Празникът и тази година ще бъде отбелязан с богата едноседмична програма, организирана от Община Костинброд.

Честванията ще започнат на 10 септември /вторник/ в 16:00 ч. с тържествена сесия на Общински съвет-Костинброд. В 17:00 ч. ще бъде открита изложба с пана за историята на Костинброд. На следващия ден, в ритуалната зала на НЧ „Иван Вазов-1947“ ще бъде открита изложба на художника Денислав Тодоров. Събитието е с начален час 18:00 ч.

На 12 септември в 16:00 ч., в градинката пред Общинска администрация-Костинброд, ще бъде дадено началото на инициативата „45 години град Костинброд“, която се осъществява със съдействието на ДЦРДУ, ЦОП и ЦСРИ.

Театър „Искри и сезони“ ще гастролира на сцената на големия салон на НЧ „Иван Вазов - 1947“ на 13 септември с постановката „Квартет за двама“. Представлението ще започне в 19:00 ч. Билетите за събитието и могат да се вземат от библиотеката на читалището. 

В събота, в Костинброд ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“, която в града ще започне в 10:00 ч. Вечерта ще се проведе и колоритното дефиле на фолклорните състави от община Костинброд, а кулминацията ще бъде концертът на поп-фолк изпълнителката Нелина на площад „Иван Вазов“.

Неделя е времето за спорт в Костинброд с турнира „Силата, красотата, бързината и мисълта“. Спортната надпревара ще се проведе на стадион „Белица“ от 10:00 ч. „Цирк на сцена“ ще забавлява най-малките жители на Костинброд. Детското шоу ще се проведе на централния площад в Костинброд от 19:00 ч.

Концерт на изпълнителите от X-Factor - Християна Дънкова, Кристина Иванова, Кристиян Янкулов и Врачанската филхармония ще потопи жителите и гостите на Костинброд в магията на българската музика. Концертът е на 16 септември от 19:00 ч на централния площад. За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижат и стрийт брейкърите от „FOOTPRINTz”.

В деня на Св. мъченици Вяра, Надежда Любов и тяхната майка София, който е и празника на град Костинброд, емоциите ще достигнат кулминацията си с концерти на Михаела Филева и Павел и Венци Венц. Двата концерта ще бъдат на централния площад в Костинброд, а вечерта ще завърши с празнична заря.

EspressoNews