6 декември е крайният срок за заявки за участие в „Парад на детската забавна песен“ 2019

1121 преглеждания

Музикалният конкурс ще се проведе на 14 декември

До 23:59 ч. на 6 декември 2019 г. на email - ch.iv.vazov@abv.bg се приемат заявки за участие в „Парад на детската забавна песен“ 2019. Музикалният конкурс ще се проведе на 14 декември в Костинброд. Събитието ще започне в 16:00 ч. с изпълнения на заявените участници. В 18:00 ч. е времето за оценки от страна на журито. От 19:00 ч. е спектакълът-мюзикъл за деца „Двеста хитринки“ на Симфонета Враца. Парадът на детската забавна песен ще завърши с награждаване на победителите, което е предвидено за 20:000 ч.

Според регламента, в „Парад на забавната детска песен” могат да участват деца от детски градини, училища и музикални формации към читалища или друг вид организация или сдружения в сферата на културата от община Костинброд и Република България. Право на участие имат също индивидуални изпълнители - до 4 (четири) от всяка възрастова група от едно училище, детска градина или музикална формация; вокални формации (групи) - по 2 (двама) за всяка възрастова група  от едно училище, детска градина или музикална формация.

Конкурсът ще протече в следните възрастови категории:

I група - от 3 до 7 години;

II група - от I до IV клас;

III група - от V до VII клас.

Участниците имат право да изпълнят по две песни в рамките на общо до 5 (пет) минути, а професионалното жури ще оценява техните вярна интонация, художествена интерпретация и артистично представяне пред публика. Конкурсните песни са по избор на изпълнителите от областта на детската и забавна песен. Те могат да се представят без съпровод (a capella), със синбек или инструментален съпровод на живо.

Младите таланти ще се състезават за първото място, както и за три специални награди - Голямата награда на Кмета на община Костинброд, Специална награда на съюза на българските композитори и Специална награда на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Грамоти за участие ще получат всички участници в музикалната надпревара.

„Парад на детската забавна песен“ има за цел да издирва и подкрепя талантливи музикални изпълнители на възраст от 3 до 16 години и да популяризира творческите им постижения. Конкурсът се организира от Община Костинброд, НЧ „Иван Вазов-1947“ и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Конкурсът е подкрепен от Съюза на българските композитори.

Заявката за участие и пълния регламент на конкурса може да намерите ТУК.

Генерална репетиция с ръководителите ще се проведе на 13.12.2019г. от 16.00 часа в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд. Допълнителна информация може да се получи в Общинска администрация-Костинброд, отдел „СХД“, стая №10. Лице за контакт: Бистра Боянова - ст.експерт „Организатор на мероприятия, връзки с обществеността и международна дейност “, тел. : 0882/271169.

EspressoNews

Снимка: Община Костинброд