8 май ще бъде Общински олимпийски спортен ден за Своге

424 преглеждания

128 състезатели от 16 отбора в общината ще премерят сили в Общинските ученически олимпийски игри

128 състезатели от 16 отбора в общината ще премерят сили в Общинските ученически олимпийски игри, които ще се проведат на 8 май 2021 г. под егидата на кмета на Община Своге Емил Иванов, в партньорство с Регионално управление “Образование“ и Националната спортна академия (НСА).

Учениците ще се състезават в отбори от по 8 играчи в дисциплините баскетбол, футбол, акробатика и таекуондо, след като положат олимпийска клетва.

Събитието ще бъде официално открито от кмета Емил Иванов в 10:00 часа в Спортната зала на СУ “Иван Вазов” с националния химн, с приветствия на партньорите и на директорите на учебните заведения, а за доброто настроение ще се погрижат мажоретни и фолклорни състави. Демонстрации на местните спортни клубове по таекуондо, волейбол, футбол и баскетбол ще приковат вниманието на публиката в почивката, непосредствено преди демонстрациите на студентите на НСА.

След награждаването, с кратка танцова програма, представена от клуб за народни танци „Заиграй“ с ръководител Лина Петрова, събитието ще бъде официално закрито.

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук