85-годишнина отпразнува НЧ „Развитие 1933”

1749 преглеждания

Концертът се превърна в празник за с. Чибаовци

Песни, танци, цветя, подаръци и богата трапеза съпътстваха юбилейния концерт на Народно читалище „Развитие-1933“ в с. Чибаовци, община Костинброд, което на 23.06.18г. навърши 85 години. Специални гости на тържеството бяха заместник-кметът на Костинброд Александър Ненов, председателят на Общински съвет-Костинброд- д-р Атанас Тенев, Живко Георгиев- общински съветник и Искра Лазарова-кмет на с. Чибаовци, самодейци от съседни села и град Костинброд. Концертът, разбира се, уважиха и много местни жители и гости на селото, които изпълниха салона на читалището.

Ретроспекция на 85-годишната история на културно-просветното средище направи Светла Танчова - секретар на НЧ „Развитие-1933“.

На свой ред заместник-кметът на община Костинброд сподели, че не е пропускал концерт в НЧ „Развитие-1933“. Александър Ненов благодари на секретаря на читалището и на кмета на Чибаовци за тяхната амбиция селото да се развива и им пожела здраве, сила и неизчерпаема творческа енергия, с която да продължават да организират концерти, за да пленяват сърцата на публиката в селото.

Д-р Атанас Тенев също поздрави всички гости и пожела още много години прекрасният салон на читалището да събира многобройна публика на проявите си.

EspressoNews