BHTC България с два сертификата за най-високи стандарти в областите здраве и безопасност при работа и опазване на околната среда

843 преглеждания

Двата сертификата бяха връчени на управителя на BHTC България Мартин Ниланд

На официална церемония в базата на Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) България в Божурище, бяха официално връчени новите сертификати на интегрираната система по „Здраве и безопасност при работа (ISO 45001:2018)“ и „Опазване на околната среда (ISO 14001:2015)“/Health and Safety at work & Environmental protection Integrated Management System (HSEIMS)/. Управителят на BHTC България Мартин Ниланд получи двата сертификата от управителя на сертифициращата компания AQ Cert Кирил Кехайов и управляващия директор Борис Стоянов.

От името на ръководството на BHTC по повод връчването на двата сертификата благодари д-р инж. Павел Делчев - мениджър на Интегрираната система HSEIMS, експерт Безопасни и здравословни условия за работа (БЗР) и Опазване на околната среда (ООС): „Сертификатите ни задължават да продължим още  по-усърдно дейностите по възходящото развитие на компанията и да реализираме на практика нашите цели и задачи в тези области. Радвам се, че колективните ни усилия с подкрепата на управителя на BHTC Мартин Ниланд, мениджърите на отдели и всички колеги се увенчаха с успех. Без екипната работа бе немислимо да преминем одитите без забележка и несъответствие. Готови сме догодина да вдигнем още по-високо летвата, защото, уверен съм, с този колектив можем да постигнем всичко!“

Работата по изпълнението на стандартите, заложени в интегрираната система HSEIMS включва осигуряване на безопасни и здравословни условия за работа; предотвратяване на свързани с работата наранявания и заболявания; осигуряване на необходимото обучение и засилване на персоналната отговорност към опазване на околната среда и БЗР; постоянно подобряване опазването на околната среда чрез управление на отпадъците, на въздействията върху въздуха с помощта на периодичен мониторинг и поддръжка на съоръженията, контролирано потребление на ресурсите - ел. енергия, газ и азот, както и чрез усилия, насочени към повторно използване и рециклиране на генерираните отпадъци.

От своето стъпване в България BHTC се стреми да израства не само като технологичен лидер в областта на автомобилната индустрия у нас, но и като образцов работодател и компания, която системно работи за опазване на околната среда в района, където се намира производствената й база.

Повече за BHTC 
Основана през 1999 г. в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за климатични системи и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи. В световен мащаб BHTC дава работа на над 2000 служители в Германия, България, Мексико, Китай, Индия, Япония и САЩ. Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra & Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault.

EspressoNews