Oбщина Костинброд да се включи в инициатива за въвеждане на антикорупционно обучение от ранна детска възраст

2275 преглеждания

Проектът се осъществи в две от детските градини на територията на общината

Община Костинброд да се включи в инициатива, организирана от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за въвеждане на ранно антикорупционно обучение в детските градини. Целта на инициативата е да изгради култура на почтеност и нетърпимост към корупционните явления

Проектът се осъществи в две от детските градини на територията на община Костинброд - ДГ „Виолина“, с. Петърч и ДГ „Радост“, гр. Костинброд.

С помощта на герои и сюжети от детски приказки на малчуганите бе обяснено какво е добро и какво лошо, както и колко е важно да се спазват правилата. С изключителен подход и професионализъм двете детски градини бяха подготвили сценариите, които бяха представени чрез куклен театър на децата и гостите. След края на представлението педагози обсъдиха с децата поуките от отделните сценки, а децата поискаха да приличат на добрите герои. Сценариите са консултирани от психолози, педагози и експерти от неправителствени организации

Официални гости на събитието бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник Теодора Гогова, кметът на с. Петърч Борислав Борисов, Пламен Йоцов - член на КПКОНПИ, Трифон Трифонов  директор на дирекция „Превенция на корупцията“ в КПКОНПИ и Инна Минчева, началник на отдел „Координация, взаимодействие и съгласуване“ в КПКОНПИ. Присъстваха и други представители на община Костинброд, както и на Антикорупционната комисия.

Кметът Трайко Младенов благодари на екипа на Антикорупционната комисия, директорите и персонала на детските градини, които допринесоха за реализирането на инициативата. Младенов отправи искрени пожелания към най-малките дечица да бъдат справедливи и да растат будни и дейни, с чувство за достойнство, да правят добро и да бъдат непримирими към неправдата. Той подкрепя инициативата на КПКОНПИ и изрази своята надежда тя да продължи и да залегне трайно в програмите на детските градини и училищата.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд