Алберт Димитров от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ се класира за финалния кръг на състезанието „Най-добър млад сервитьор“

431 преглеждания

Алберт Димитров от 11 б клас на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ се представи отлично в регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад сервитьор“ и „Най-добър млад готвач“, част от Националното състезание на Министерството на науката  и образованието.

Алекс е сред шестте най-добри участници в категорията „Най-добър млад сервитьор“ и с постижението си се класира за финалния кръг на състезанието, което ще се проведе в София.

Освен с подредбата на различни видове чаши, прибори и сервизи на основна, помощна, сервизна и изложбена маси, талантливият възпитаник на костинбродската професионална гимназия впечатли журито и с професионалните си сомелиерски умения и етикеция при поднасянето на ястията и напитките.

В надпреварата участваха 32-ма ученици от 10 до 12 клас от цяла Западна България, които бяха разпределени в 16 отбора. По график, петима млади готвачи готвиха в учебната кухня, а сервитьорите показаха своите умения в учебния ресторант на гимназията, пред професионално жури, съставено от кулинарни специалисти и сомелиери.

Домакин на регионалното състезание бе Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост „Гоце Делчев“ в Благоевград.

Снимка: ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук